23948sdkhjf

Prototype:: Spennende ny Scania-hytte på Kjeller

Bilder og video av en «norsk» R580 i morges.

Scanias nye hytte er varslet så lenge og spionfotografert så mye at det er et under at ikke Scania har sagt mer om den selv.

Og om våre kilder er riktig orientert, gikk bilen fra Kjeller i morges før åtte og skal nordover til Storslett med stål. Se etter den da!

Bak rattet sitter det forøvrig en hyggelig ung svenske som ikke uventet bekrefter at bilen er fin å kjøre.

Men skal de rekke å kjøre noen millioner testkilometer før bilen lanseres antatt i 2016, ja da er det ikke rart de kjører for harde livet nå. Også i Norge.

Les også: Porsche utvikler neste generasjon Scania

Ståljobbing

Bilen vi viser her er for øvrig observert av tungt-leser Espen Furfjord tidligere denne måneden. Han skriver på sin facebookside:

«Ikke hver dag man treffer på en Scania prototype på testkjøring i Norge og kystriksveien. Naturlig nok noe kamuflert.» Og litt senere «Han dro te Bodø nu».

På mobilbildet Furfjord har tatt, trekker bilen tilsynelatende en thermotralle. Men da vi traff på bilen utenfor Skanska på Kjeller i dag morges var for å laste noe helt annet på en Doll svanehenger.

KLIKK HER for å se vår lille video.

Hva vet vi? "Norsk" bil

I følge kilder langs veien er denne svenskregistrerte bilen EOK525 basert i Östersund og kjører mye på Mo i Rana. Og i svenske og norske registere finner vi mer.

Bilen eies av Scania CV, men leases ut til Herbert Ulfhielm Fjärrtransport i Skelleftå nord-øst i Sverige. Sistnevnte er interessant nok en norsk avdeling av utenlandsk foretak (NUF), med adresse i Rognan.

Faktiske opplysninger om bilen, ifølge svenske myndigheter: Det er en 2015-modell SCANIA R580 LA 6X2 MNA registrert i april i år, og i motorrommet skal det altså sitte en 16,4-liters V8 med 580 hester i Euro 6-utførelse.

Les mer om tidligere prøvekjøring av R580.

Les også om "Scanias "Porsche-hytte" i ny fabrikk?"

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062