23948sdkhjf

Dette er minstelønnen for sjåfører i Norge

NLFs video om allmenngjøring for utenlandske sjåfører blir godt sett om dagen.

Etter allmenngjøringen av tariffavtalene 1. juli i fjor kan alle utenlandske lastebilsjåfører kreve 158,32 kroner i timen ved transport av gods fra et sted i Norge til et annet.

Men det er det ikke alle som vet.

- Det er åpenbart at informasjonen rundt minstelønn i den norske transportbransjen ikke har vært godt nok kjent. Dette ble også bekreftet da NLF la ut informasjonsvideoen på våre Facebook-sider.

I løpet av helgen hadde over 100 000 mennesker sett og delt videoen og hele 300 000 mennesker har fått kampanjesnutten opp på sin nyhetsfeed, forteller administrerende direktør Geir A. Mo i en pressemelding.

Video

- Dessverre er det mange aktører som i dag betaler sjåførene timelønner som ligger godt under minstelønnen på 158,32 kroner, gjerne i kombinasjon med andre dårlige arbeidsvilkår.

Dette ønsker NLF å gjøre noe med, både for å bedre lønns- og arbeidsforholdene til utenlandske lastebilsjåfører i Norge, men også for å sikre rettferdige konkurransevilkår for alle aktører i den norske vegtransporten, avslutter administrerende direktør Geir A. Mo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063