23948sdkhjf

Truckers Night 2017: Full fyr på Hjortneskaia

Stemningen er på topp når convoyen drar fra Oslo mot Gardermoen.

Ettermiddagstrafikken gjennom Oslo er i ferd med å få oppleve truckerglede på høyt nivå.

Lastebilgrupper starter fra tre forskjellige steder, Drammen klokken 17.30, Taralrud 17.45 og Hjortneskaia i Oslo 18.00 - før de flettes sammen mellom Alnabru og Karihaugen på E6.

Bilene er på vei til årets store lastebilfest ved Gardermoen.

- Jon Sandem, du er primus motor for selve convoyen. Hva tror du om årets utgave?

- Jeg har akkurat snakket med veitrafikksentralen, som sier trafikken løser seg opp nå, så da kjører vi. Vi er nok den minste convoyen på noen år, alt fra 100 til 200 biler. Vet ikke sikkert, da det ikke er messe i år og vi ikke har påmelding.

Men alle skal oppføre seg fint, hilse og tute. Og de som lurer på noe kan sjekke vår facebookside "Convoy til Transportmessa", eller ringe meg på 90681585, sier Sandem.

Vil du se yrkesstolthet i praksis, bør du få med deg denne convoyen.

Jon Sandem regner med at det blir over 150 biler totalt når deltagerne fra alle de tre avgangsstedene samles ved Alnabru ca 18.45.

På Hjortneskaia er stemningen høy, men svært ryddig - se bilder under. Det er profesjonelle transportfolk som stiller bilene opp. Nå er de på vei til bransjefest.

Ordet convoy - konvoi på norsk - skrives helst på amerikansk blant truckere. Det finnes mange referanser fra 60-tallet og oppover. Blant de mer kjente er filmen «Convoy» fra 1978, regissert av Sam Peckinpah, og med blant annet Kris Kristofferson, Ali McGraw og Ernest Borgnine i de viktigste rollene. Filmen er basert på 1975-sangen til C. W. McCall ved samme navn. Filmen handler om trailersjåførenes kamp mot fartsgrensen på 55mph og dieselpriser. De erter på seg politiet i begynnelsen av filmen, og prøver etter det å kjempe seg til Mexico, der politiet ikke kan ta dem.

Men denne konvoien vet vi hvor skal! Og festen varer hele helgen folkens. For dem som ikke rekker dit i dag, er det mye steming igjen også på lørdag til søndag.

Her altså triller bilene ut fra Hjortneskaia, i retning nord mot grustaket til Øynebråten Transport ved Gardermoen. Senere i kveld blir det lastebilbryllup og konsert med Hellbillies. Fotos: Haakon Førde

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078