23948sdkhjf

- Dette er en historisk vielse

Årets mest profilerte lastebilbryllup er i boks.

Det er en historisk sak, dette. Prest Frede Mandt Fjågesund tar en kunstpause, kikker ut over publikumet foran seg og fortsetter:

- Det er nemlig første gang en vielse har skjedd i Øynebråtens grustak.

Publikum ler. Dette liker de. En folkelig prest som både ivaretar seremoniens alvor og samtidig holder sin menighet varm. Men han har rett. Det er historisk. Det er faktisk ikke mer enn bare et par-tre år siden at biskopene begikk litt nytenkning og smått begynte å tillate vielser utenfor kirken. I dette tilfellet har biskopen i Borg bispedømme i et eget skriv tillatt vielsen.

Og hvem passer vel bedre til å vie et sjåførpar enn en gammel sjømannsprest. Fjågesund har vært sjømannsprest i både Antwerpen og Hamburg gjennom omtrent hele nittitallet.

Så ble de til slutt viet, ekteparet Majken og Lars Owe, som vi har fulgt den siste tiden både i TM og her på tungt.no. De møttes for to år siden på Transportmessa. To single i et grustak.

Om to år er det ny messe, og messeansvarlig Bjørn Magnussen «forventet» at det ville være flere par som vi kunne gifte bort når den tid kommer.

Med tidenes brudefølge på E6 og 176 biler i konvoi som fulgte to av «våre egne» til alters, vil det bli vanskelig å juge seg fra seg dette ekteskapet.

Vi tok noen fotos gjennom dagen med brudeparet. Et bilde er egentlig som et postkort. Nå er det opp til brudeparet å skrive sin historie. Postkortet er pent på forsiden. Baksiden må de selv fylle.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078