23948sdkhjf

Frykter at sosial dumping får fortsette

- Hva hjelper det med gode intensjoner og regelverk når sjansen for å bli tatt er minimal? undrer YTFs forbundsleder, Jim Klungnes.

Arbeidstilsynet får kun 1 % økning i budsjettet. Med justering for prisvekst er dette en realnedgang. Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes er redd for signalene som sendes transportbransjen. I en pressemelding sendt til tungt.no forteller han at de lenge har varslet behovet for mer omfattende kontroller i transportbransjen.

- Transportbransjen er preget av sosial dumping og gode vilkår for useriøse aktører. På denne posten burde vi sett en kraftig økning, i stedet ser vi en reell svekkelse i bevilgningene til Arbeidstilsynet, uttaler Klungnes i meldingen.

I dag finnes det regelverk for allmenngjøring av lønn som skal sikre sjåfører et minimum av inntekt og som sørger for at seriøse aktører i bransjen får levedyktige konkurransebetingelser. Problemet er at regelverket ikke følges opp med midler, mener han.

- Hva hjelper det med gode intensjoner og regelverk når sjansen for å bli tatt er minimal? Gjennom dette statsbudsjettet sørger regjeringen for at det er fritt frem for de useriøse aktørene, avslutter Klungnes.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078