23948sdkhjf

Skattejakten: Fant Scania-gull på Lillehammer

Alle gode ting er tre

Via en bekjent kom John Roger Tveiterås fra Hardanger over tre Scania L51 Drabant på en låve på Lillehammer. Han dro over fjellet, forhandlet pris og kom hjem med alle tre.

- Den ene hadde trefjøler på tvers på planet og måtte tippe høyt for å få av lasset. Derfor hadde de tatt service på den, avregistrerte den og rygget den inn på låven sist på 60-tallet. Da jeg var der fylte vi luft i dekkene og rullet den ut igjen, forteller Tveiterås

- Det lå også fire ubrukte Vikingdekk fra Askim til en av bilene der, som jeg fikk med. Det var en helt spesiell opplevelse å legge dem på felg, bekrefter han. Da bilene kom hjem til Hardanger, fikk Tveiterås i tillegg god hjelp av Kjell Flaterås til å vedlikeholde de vakuumhydrauliske bremsene. Ellers har neste generasjon Tveiterås arvet samme interesser som faren, så det er livlig i garasjen hjemme i Øystese på kveldene.

Bilen på bildet er en 1957-modell og ble nylig solgt til Finnmark. - Jeg har en 59-modell som også er strøken om noen skulle være interessert. Får jeg det rette budet, selger jeg den. Bil nummer tre er brukt til delebil, forteller han.

Nå rydder hardingen unna for å få plass til sitt neste prosjekt, en Scania 140 som trenger mye omsorg og kjærlighet. - Jeg har fått tak i den originale takstolhengeren som gikk bak den bilen, avslutter han.

Få med deg nytt om gammelt. Abonner på TransportMagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078