23948sdkhjf

- En Tesla-lading suger strøm tilsvarende 3200 hus

Tesla-kjøperne bør oppgradere sikringskapet.

Det er ikke mange ukene siden at Tesla viste sin batterilastebil. Rekkevidden på ca 80 mil med full last overrasket mange.

Les også: Sh*t, for et design på Tesla Semi

Under presentasjonen ble det også fortalt at man kan hurtiglade bilen på en halvtime med Teslas planlagte Megachargers. Etter en slik opplading skal Tesla-bilen klare 64 mil.

De siste par dagene har det vært baluba omkring disse «Megaladerne». Financial Times har gjengitt direktøren av Aurora energy research i en artikkel forleden. John Feddersen leder dette energikonsulentfirmaet som har sitt utspring fra en gruppe professorer ved Oxford.

De mener at strømforbruket som kreves for en slik hurtiglading er hele 1600 kilowatt - eller det samme som samtidig forbrukes av 3200 hus. En hel, liten by der altså.

Dette er 10 ganger så mye som Teslas nåværende nettverk av superladere for ordinære biler som i dag er på 450 kW.

Nettsiden Nyteknik har fått regnestykket som viser at et engelsk hus bruker 4000 kWh per år i snitt. Delt på antall timer i et år blir dette 0,5 Kw. Om man deler Teslaladerens 1600 kW delt på et hus sitt 0,5 kW, vil dette bli 3200 hus.

Norske hus har et langt høyere forbruk. Men om vi legger til grunn et forbruk på 20.000 kWh, vil det allikevel tilsvare 700 hus.

Dermed er naturligvis spekulasjonene i gang: Er Teslas prosjekt i det hele tatt er mulig? Vil strømnettet og strømproduksjonen klare det enorme trykket? Må man bygge kjernekraftverk for å møte etterspørselen og hvordan skal man bygge ut strømtilførselen langs veiene?

Så langt har ikke Tesla kommentert beregningene eller vist hvor sikringskapet skal stå.

KLIKK for alle artikler i Toppsakene 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219