23948sdkhjf

NLF og Girteka vil kjempe sammen

Det er duket for heftige transportdiskusjoner om en liten måned.

Lite engasjerer norsk transportbransje i samme grad som når man bruker selskapet «Girteka» i en overskrift. Når vi nå også plusser på «NLF», tipper vi mange vil sperre øynene opp.

Girteka er omstridt blant norske transportører og har vokst enormt de siste årene. Fra å ha en bil og tre ansatte i 1996, disponerer selskapet nå nesten 4000 biler med 9500 ansatte.

Saken er at NLF har sin transportkonferanse 19. januar neste år. Der har de bedt transportgiganten fortelle sin forretningsmodell og ambisjon for det norske markedet.

Det er heller ingen beskjeden programpost. Tittelen på foredraget vil være «Slik skaper vi Europas største og beste transportselskap.»

Men hvor skal Girteka og NLF kjempe sammen?

Jo, det er på kabotasjefronten. - Vi trenger ingen liberalisering av EUs kabotasjeregelverk, forteller samfunns- og kommunikasjonsdirektør Kristian Kaas Mortensen hos Girteka.

- Det er ikke der vi tjener pengene våre, sier han i en pressemelding. Girteka driver internasjonale transporter. Vi greier fint å utnytte vår bilpark fullt ut med dagens regelverk. Faktisk kunne man strammet det ytterligere inn. Alt vi trenger er muligheten til å kjøre ett lass fra sør til nord når vi har levert vår internasjonale last og skal bevege oss ut igjen, hevder Kaas Mortensen.

NLFs direktør Geir A. Mo skjønner at det kan virke provoserende på enkelte at NLF ønsker velkommen til en bedrift som for mange er selve symbolet på konkurransen fra øst.

- Det viktigste for NLF er like konkurransevilkår – og som en del av det et strengere kabotasjeregelverk. Vi opplever at Girteka støtter oss i dette arbeidet, samtidig er de ett av europas største transportselskapet. Jeg er sikker på at NLFs medlemsbedrifter kan la seg inspirere av et foredrag om Girtekas utvikling og ser frem til å overvære både innledningen og den påfølgende diskusjonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125