23948sdkhjf

Inviterer til lastebiltreff

Foreningen Østfold Truckers Treff har vært ute en sommernatt før. Fire ganger for å være presis. 8.-10. juni klinker de til med lastebiltreff for hele familien for femte gang. Samtidig har de vokst på seg en flyplass og flere utstillere.

Mest kjente er foreningen trolig for konvoien som ender opp ved sykehuset på Kalnes der de overrekker en gave til barneavdelingen. Gaven er rett og slett hele beløpet det koster sjåførene å være med på konvoien. 200 kroner pr. bil.

Arrangementet har gradvis økt i omfang. Samtidig har de gjestet Råde Idrettspark for siste gang. Sportsfolkene skal nemlig ha kunstgress på området. Det stopper ikke arrangementet. Tvert i mot.

- Vi har ordnet oss en flyplass, ler Thomas Wiik i arrangementkomiteen til tungt.no. - Vi tok en telefon til Jotunfjell Partners som eier Rygge Flyplass. De fortalte kort og godt at «lastebilene driver Norge», så selvsagt skulle vi få låne plassen. Nå har vi hele 40.000 kvadratmeter plass å boltre oss på, forteller Wiik og skryter av entusiasmen fra utstillerne. - Vi har omkring 20 relativt store utstillere på plass allerede, men det er god plass til flere, lokker han og forteller at flere av lastebilprodusentene er på plass sammen med påbyggere både fra Norge og Danmark.

- Hvordan er opplegget i år?

- Utstillere kan komme på torsdag, men det er altså fra fredag det starter. Vi legger vekt på hele familien og vil ha hoppeslott, karuseller, kiosk med mye moro for barna, samtidig som vi legger opp til DJ hele helgen. Dessuten jobber vi med å få på plass et skikkelig trekkplaster når det gjelder konsert lørdag kveld, sier Wiik hemmelighetsfullt.

- DJ? Blir det bare sånn derre dunkemusikk?

- Nei, nei. DJ Sam Sam spilte for oss i fjor og finner mye variert musikk og rytmer som passer bransjen vår, sier Wiik.

- Vil det koste noe å komme med bil?

- Det koster 200 kroner å være her hele helgen. Dessuten tar vi en femtilapp for en skikkelig cowboyfrokost med egg og bacon. Det tror vi folk har råd til. Dessuten har vi fått på plass skikkelige sanitære forhold med vanntoalett og dusj denne gangen.

Blir det konvoi i år også?

Ja. Konvoien blir lenger også. Det er det de som kjører vil ha. Vi har laget en fin rute, avslutter Wiik.

Vi vet det lir mot lysere tider når sommerinvitasjonene kommer. Det er godt for samhold og bransjen som helhet. En flyplass er nok god plass i tilfelle det tar av. Kjenner vi denne gjengen rett, blir det en trivelig helg for hele familien, i lastebilens tegn.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094