23948sdkhjf

Fikk 275.000 danskekroner i bot etter dette jukset

Både sjåfør og bedrift anmeldt. Dessuten holdes vogntoget igjen til boten er betalt.

En av de vanligste måtene å jukse med kjøre- og hviletid er å sette en magnet på gearkassa. Dette setter sensoren til skriveren ut av drift. Men det lønner seg ikke alltid å jukse. Det fikk en sjåfør på et polsk vogntog erfare torsdag den 15. mars.

Den polske sjåføren ble nemlig vinket inn på en kontroll ved motorveien i Kolding i går morges. Han virket nervøs og da kontrollørene sjekket bilen, fant de en kraftig magnet på gearkassen.

Sjåføren tilsto forholdet og da kontrollørene sjekket kjøremønsteret fant de ut at magneten var brukt mer enn 10 ganger i løpet av den siste måneden.

Dermed vanket det bot. Det er interessant å merke seg at danskene ikke bare bøtelegger sjåføren. Her ble nemlig også den polske transportøren holdt ansvarlig. Tilsammen må sjåfør og bedrift ut med 275.000 danske kroner etter bruddene.

- De kommer ikke til å betale uansett, sier du kanskje? Men da må du tro om igjen. Danskene holder nemlig igjen hele vogntoget til boten er betalt.

I Norge har man anledning til å holde igjen på liknende måte - men ikke når forholdene går på sjåføren slik det ofte anses å gjøre i Norge. Skal man i Norge kunne holde igjen vogntog, må altså bedriften også anmeldes.

Saken vil nå bli innbragt til retten der poltiet også vil kreve at sjåføren mister sin førerett i Danmark.

Illustrasjonsbildet på toppen av artikkelen viser en magnet avslørt i en kontroll i Norge i fjor. I det tilfellet ble samme sjåfør tatt igjen, og igjen og igjen uten at det fikk store konsekvenser.

Les mer om både alvor og hygge i bladet vårt, TransportMagasinet. Her får du et godt abonnementstilbud.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078