23948sdkhjf

Girteka-trøbbel i nord

Politiet mente først at vogntoget stakk av - Girteka mente vogntoget var frigitt. SISTE: Nå innrømmer politiet at de gjorde en tabbe.

Fredag ettermiddag mistet et vogntog fra Girteka kontrollen og fikk sleng på hengeren, like utenfor Bjerkvik, på E10 i Nordland.

Imot kom en personbil med tre personer, som alle ble sendt til sykehus med moderate skader. Verken vogntog eller personbil var i kjørbar stand etter ulykken, ifølge politiet på stedet.

Etter berging, ble derfor vogntoget parkert i Bjerkvik, sammen med sjåføren, som fikk førerkortet beslaglagt.

Mandag ettermiddag, ringte en tipser til politiet og fortalte at vogntoget var i ferd med å forlate stedet. Dette førte, ifølge Fremover.no, til at politiet rykket ut for å sjekke saken.

Etter en prat med sjåføren, forsikret han politiet om at han ikke hadde noen planer om å forlate stedet, fortsatt ifølge Fremover.no.

Senere på kvelden, rundt klokka 21, forsvant likevel vogntoget, noe som førte til etterlysning både blant politipatruljene i området og ved tollstasjonen på Bjørnfjell.

Tirsdag morgen bekrefter politiet til avisen at vogntoget har forlatt Norge.

Girtekas kommunikasjonsansvarlig, Kristian Kaas Mortensen, sukker oppgitt da vi kontakter ham tirsdag morgen. Han har fått med seg skriveriene i norske aviser og sier han aldri slutter å la seg overraske over hva de kan få seg til å skrive. - Hvorfor har ingen av dem ringt til meg, spør han.

Heller ikke politiet hadde ifølge Mortensen gitt lyd fra seg i denne saken, da vi snakket med ham like etter klokken 09. - Vi vet at sjåføren fikk beslaglagt førerkortet, så vi sendte en ny sjåfør for å hente hjem bilen for reparasjon. Slik vi forsto situasjonen var vogntoget da frigitt fra politiet, hevder han.

Det viser seg nå at han har helt rett.

Fra en lokal tipser har vi fått tilsendt disse bildene. Han forteller at det var store skader i fronten på vogntoget etter kollisjonen, i tillegg til at boggien var knust. Dessuten bulet termoskapet veldig, sier tipseren, som ønsker å være anonym.

Siste nytt i saken er altså ifølge fremover.no at det hele beror på en misforståelse hos Politiet, og at skadene ble utbedret såpass at vogntoget fikk kjøre til Sverige for videre reparasjon.

Det har foreløpig ikke lykkes oss å komme i kontakt med rette vedkommende hos politiet for en kommentar.

TransportMagasinet sjekker bak nyhetene. Klikk her for et abonnement.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096