23948sdkhjf

- Følte meg tryggere i Italia enn her hjemme

Isabell Gimre Flaten kjører for Alf Birger Tallaksen AS. Denne helgen kom hun hjem fra en av sine faste turer til Italia.

Isabell losset og lastet i Milano og Koliko forrige uke. Uken før var faren, Helge André Flaten, i Lombardia, selve kjerneområdet for koronakrisen i Nord-Italia. Ingen av dem opplevde det som spesielt dramatisk.

- Det mest spesielle var at det sto lange køer utenfor matbutikkene. De slapp bare inn små grupper om gangen. Ellers ble vi møtt med munnbind, hansker og vi måtte måle feber, når vi kom inn i resepsjonen hos kundene, forteller Isabell.

Grensepasseringer gikk greit og det var veldig lite trafikk, så absurd nok var livet for en norsk langtransportsjåfør kanskje til og med enklere enn vanlig, midt i det hele.

- Det føltes som en normal arbeidsuke, selv om toalett og dusj var mangelvare. Det måtte vi få gjort hos bedriftene vi var innom, sier hun. Mat hadde hun nok av i bilen.

- Vi tok våre forhåndsregler, med antibac, hansker og munnbind. Så lenge vi holdt avstand til folk, følte jeg meg trygg. Jeg følte meg faktisk tryggere der nede enn her hjemme. Her er det mange som ikke tar dette seriøst, slår hun fast.

Isabells far, Helge André Flaten var i Lombardia uken før. Han kom enda litt tettere på.

- Man kvepper jo litt når man møter likbiler med dresskledde menn og munnbind. Man forstår at det er noe som skjer. Da jeg skulle inn i Lombardia, ble jeg i tillegg møtt av politi og portforbud, der de lurte på hva jeg hadde der å gjøre, sier sørlendingen.

For ham er det litt tilbake til gamledager, med kulegrill og alt som hører med. - Men jeg skal ikke nekte for at man gjør seg noen tanker. Man kjenner litt på trykket.

Han håper nå at både bransjen og Norge som nasjon vil komme styrket ut av dette. – Jeg tror folk begynner å se realitetene i det å ha litt flere ting i nærmiljøet og ikke bare importere, avslutter Helge Andre Flaten.

Abonnement på TransportMagasinet? Klikk her hvis det kan friste.

Artikkelen er en del av vårt tema om Toppsakene 2020.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.158