23948sdkhjf

Treff: Samler bransjen i september

For tredje år på rad går Jæren Truckmeet av stabelen like utenfor Stavanger.

Det håpes på et stort antall utstilte biler, deltakere og publikum, på Røynestadsletta den første helgen i september. I år er også arrangementet bedre tilpasset for sjåfører som må tidlig avgårde på søndagen.

Kom som du og bilen din er

Tradisjonen tro vanker det pokaler til de flotteste doningene, men bedømming av bilen blir frivillig i år.

- Det er ikke noe som heter at bilen ikke er fin nok, for dette skal først og fremst være sosialt, forteller Roger Frøland, som er en av ildsjelene bak arrangementet. Han ønsker at flest mulig benytter anledningen til å støtte opp om arrangementet, og kjenner sin besøkelsestid.

Selv lover han at arrangøren vil gjøre det de kan for at både deltakere og publikum skal få en trivelig helg.

- I tillegg til salg av mat og drikke, vil det i år komme en trubadur som står for underholdning både på fredag- og lørdagskvelden, sier Frøland.

Gratis til tross for sponsortørke

Det legges ned mange dugnadstimer for å gjennomføre arrangementet. Skulle det ende opp med et overskudd, vil dette bli gitt til en veldedig organisasjon. Samtidig ønsker man at det skal være gratis for publikum å komme å se på lastebilene, eller slå av en prat med folk de kjenner. Dette gjør at arrangementet trenger sponsorer, noe som ikke alltid er like lett å få.

- I år så det lenge dårlig ut. Det lå an til sponsortørke, men heldigvis var noen villige til å spytte inn litt penger likevel, forteller Frøland.

- Ingen av de store lastebilprodusentene har tatt seg råd til å sponse i år. Scania, Volvo og Mercedes har aldri stilt opp, og i år har også DAF, Iveco og MAN foreløpig sagt nei, forteller Frøland, som ikke legger skjul på at akkurat dette er skuffende.

- Det ligger en forventning blant folk om at de er der, og de trenger ikke gjøre det så omfattende. Én enkelt demobil, og en person eller to som er tilstede, hadde holdt i massevis, sier Frøland, som ellers er svært glad over de sponsorene som faktisk har sagt ja.

- Lokale utstyrsleverandører, redningsselskaper og kurstilbydere er blant de som støtter opp og gjør årets arrangement mulig. Større firma som gjerne stiller med mange biler, betaler også litt mer enn de 300 kronene som det ellers koster å stå utstilt/parkert gjennom helgen.

Utendørs med god avstand

Med tanke på koronatiltak, oppfordrer Frøland alle om å sette seg inn i de smittevernstiltakene som måtte være gjeldende på tidspunktet treffet går av stabelen. Ellers ønsker han alle hjertelig velkommen til følgende tid og sted:

Når: 4. september fra kl.15:00 til 6. september kl. 15:00

Hvor: Røynebergsletta 31, Stavanger

Deltakeravgift: kroner 300,- for parkering/utstilling av lastebil.

Publikum/billettpris: GRATIS

Påmelding: KLIKK HER

Hold deg oppdatert på Facebook: KLIKK HER

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125