23948sdkhjf

Kundene gir tommel opp

Familiebedriften Asbjørn Næss Transport fra Kvelde mener det er både enkelt og positivt å registrere seg som Fair Transport-bedrift.

FAIR TRANSPORT UNDER LUPEN:

Asbjørn Næss Transport fra Kvelde i Larvik kommune ble etablert i 1954, og har siden 1963 kjørt transport.

Først med en Chevrolet tankbil som ble brukt til å kjøre parafin til kunder i Kvelde og Hvarnes. Året etter døde Asbjørn, og hans sønn Bernt tok over driften, bare 20 år gammel.

I dag er det Asbjørn Næss, tredje generasjon Næss, som er daglig leder i bedriften.

- Også min bror Gunnar jobber i bedriften, med ansvar for kjøp og vedlikehold av bilene, sier Asbjørn Næss. Det er de to brødrene som i dag eier transportbedriften.

- Vi kjører for det meste trelast for Bergene Holm og drivstoff for Circle K. I tillegg til noe containerkjøring for både bedrifter og private, sier Asbjørn.

Bedriften har 35 ansatte inkludert kontor og vask, og 20 lastebiler fordelt på fem tankbiler, to containerbiler og 13 trelastbiler.

- Alle våre sjåfører er ansatt i bedriften, og mange av dem har veldig lang ansiennitet, sier Asbjørn.

I oktober 2019 fikk bedriften Fair Transport-sertifisering.

- Da vi fikk presentert konseptet rundt Fair Transport tenkte vi først om dette egentlig var nødvendig. Vi hadde jo alt det det ble spurt om, så hvorfor måtte vi gjennomføre denne sertifiseringen? Men når vi skjønte at meningen bak dette var at alle skulle få se at vi var en sertifisert bedrift, så sendte vi inn våre papirer, forteller Asbjørn.

- Vi var fra før Vestfolds første "På riktig Side"-bedrift, og hadde noen bevis på HMS-arbeidet vårt fra litt tilbake er gjennomført på en god måte. Det å kjøre for Statoil i sin tid krevde sitt, og veien videre var enkel når HMS-arbeidet hadde en grei ryggrad, forteller Asbjørn.

"På riktig side" var et trafikksikkerhetsprosjekt fra Norges Lastebileier-forbund (NFL).

- For å bli sertifisert som Fair Transport-bedrift deltok vi på NLF sitt kurs for hvordan vi skulle gjøre det, sier Asbjørn.

Bedriften hadde allerede alt registrert i KMV (NLF sitt system for Kvalitet og miljø på vei), så det var bare å sende inn det de allerede hadde.

- Nå etter vi er sertifisert må vi oppdatere vår informasjon hos NLF hvert år. Vi har også revisjon av vårt KMV-system hvert år, slik at vi får bransjesertifikat. Vi har kontinuerlig oppdatering av vårt HMS-system, og alle avvik blir gjennomgått for å se om det er fornuftig å oppdatere risikoliste og lage ny rutine eller instruks, sier Asbjørn.

Bedriften oppfordrer også alle sine sjåfører til å komme med nye forslag på risiko, da det er de som er ute på veien og føler det på kroppen.

Asbjørn Næss Transport har stort sett faste kunder de kjører for, og sier at kundene gir tilbakemeldinger på at det er positivt at bedriften er Fair Transport-registrert.

Dette er Asbjørn Næss Transport

  • Stiftet: 1954
  • Sted: Kvelde
  • Daglig leder: Asbjørn Næss
  • Virksomhet: Petrolium i tank, containere, stykkgods, trelast.
  • Antall Euro 6: 19
  • Antall ansatte: 35
  • Antall kvinner: 5
  • Resultat før skatt 2019: NOK 3.622.000,-
  • Fair Transport-registrert: Oktober 2019

KLIKK for alle artikler i Fair Transport under lupen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173