23948sdkhjf

Her skal det bygges vei for 1,99 milliarder

Nye Veier bygger ut E6 Kvænangsfjellet – utbyggingsavtale er signert.

- E6 over Kvænangsfjellet i Nord-Troms er dårlig og stenges ofte om vinteren. Det fører til lange omkjøringer gjennom Finland. Nå kommer det endelig ny vei. Vi har signert veiutbyggingsavtale med Nye Veier AS, som betyr at målene for prosjektet og kostnadsrammene er bestemt. God infrastruktur er vesentlig for utviklingen av nordområdene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

1,9 milliarder kr

Nye Veier har spilt inn at de kommer til å bruke 1 990 millioner kroner på å bygge veien. Regjeringen har nå godkjent dette som kostnadsramme for prosjektet.

Det er Nye Veier som bestemmer rekkefølgen for utbyggingen av prosjektene i sin egen portefølje. Likevel må regjeringen godkjenne prosjektenes kostnader før Nye Veier kan starte utbyggingen. Godkjennelsen formaliseres gjennom en vegutbyggingsavtale mellom Samferdselsdepartementet og Nye Veier. Denne er nå signert av begge parter.

Nye Veier fikk overført E6 Kvænangsfjellet til sin portefølje fra Statens vegvesen i 2019. Selskapet vil nå velge entreprenør for det videre arbeidet med prosjektet.

Nord-Norge-satsing

E6 Kvænangsfjellet blir et av flere prosjekter som er bygget ut i Nord-Norge de siste årene. E6 Helgeland, E6 Hålogalandsbroa, E6 vest for Alta, E105 Storskog–Hesseng og i høst E6 Tana bru, er noen av prosjektene som har åpnet de siste årene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203