23948sdkhjf

MiR investerer for fremtidig vekst

Med solid støtte fra sin amerikanske eier Teradyne investerer Mobile Industrial Robots (MiR) langsiktig i en solid styrking av robotprodusentens organisasjon.

All turbulensen som covid-19-pandemien har skapt i verden i år har økt interessen for en både effektiv og fleksibel logistikk. Derfor er markedspotensialet for autonome mobile roboter fortsatt stort. De overgår transportbånd på omstillingsberedskap, og de trumfer gaffeltrucker og stablere på parametere som plassbehov, arbeidsmiljø og sikkerhet, hevder MiR.

For å imøtekomme den økende etterspørselen investerer den globale lederen innen autonome roboter nå i 24 nye ansatte, hvorav 19 ved hovedkontoret i Odense. De fleste nye stillinger vil bli lyst ut nå og de siste i begynnelsen av andre kvartal 2021.

– Vi har vært forsiktige med investeringer i år for å se hvordan covid-19 utviklet seg i verdensmarkedet. Kundene i dette markedet har generelt sittet litt på gjerdet, men nå kan vi se at det begynner å komme mer i gang igjen. Vår eier Teradyne støtter oss sterkt, og sammen gjør vi nå de nødvendige investeringene for vår videre vekstreise, sier Søren E. Nielsen, president for Mobile Industrial Robots.

Cobot Hub i Odense

I tillegg til de nye stillingene investerer Teradyne også i anleggene i Odense med byggingen av en kommende Cobot Hub. Der vil både MiR og søsterselskapet Universal Robots dra nytte av felles fasiliteter og synergimuligheter i et internasjonalt miljø. Det skal tiltrekke seg verdens dyktigste robotutviklere, ingeniører og andre spesialister.

– Sammen med vår eier Teradyne gjør vi nå de nødvendige investeringene for vår videre vekstreise, sier Søren E. Nielsen, president for Mobile Industrial Robots. Foto: Nils Lund Pedersen

Fokus på driftsstabilitet og optimalisering

Nylig utnevnte Teradyne Greg Smith som hovedansvarlig for sine automatiserings- og robotselskaper, som i tillegg til MiR er Universal Robots, Litepoint, Autoguide og Energid. Som president for Teradynes Industrial Automation Group ser han naturligvis et betydelig potensiale i logistikkautomatisering:

– Corona-pandemien har ført til at kundene våre fokuserer på driftsstabilitet og optimalisering. Vi tror at denne trenden vil fortsette selv når verden kommer seg etter denne krisen. Den autonome roboten har nådd et modenhetsstadium der de store kundene nå er klare til å sette større flåter av MiRs teknologi inn i sine mest avgjørende produksjonsprosesser. Disse kundene krever en autonom robotteknologi med høyeste driftssikkerhet og effektivitet og MiR er klar til å møte den utfordringen ved å investere langsiktig og målrettet i FoU, service, product management, e-læring, etc. MiR investerer for å sikre at vi kan fortsette å tilby den høyeste kvaliteten til våre partnernettverk og sluttkunder, sier Greg Smith.

Søren E. Nielsen setter stor pris på Teradynes kompromissløse engasjement for kvalitet.

– Teknologisk sett er MiR sterkere enn noen gang, men i inneværende år vil vi selvfølgelig ikke få den samme veksten som vi vanligvis opplever i robotindustrien. Modenheten til teknologien i MiRs mobilroboter gjør til gjengjeld at de kan løse stadig flere trivielle, anstrengende eller farlige oppgaver, slik at mennesker kan frigjøre enda mer tid til å løse mer komplekse og verdiskapende oppgaver enn å flytte varer fra A til B, fastslår Søren E. Nielsen, som legger til at det i begynnelsen av 2021 vil komme «flere spennende nyheter på produktfronten».

Opphav og kilder: MiR

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Linda fra Lillehammer: - Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094