23948sdkhjf

Dansk/amerikansk AMR-fusjon: MiR og AutoGuide slår seg sammen

Selskapene, som begge er en del av Teradyne-gruppen, er samlet under navnet Mobile Industrial Robots (MiR) og hovedkontoret skal ligge i MiRs fødeby – danske Odense.

Med fusjonen er MiRs visjon å skape verdens største produktportefølje av autonome mobile roboter (AMR) for industri og logistikkbransjen slik at kundene har mulighet til å velge én leverandør av alle AMR-typer.

Mobile Industrial Robots (MiR) ble grunnlagt i Odense i 2013 og er i dag en av verdens ledende AMR-leverandører. AutoGuide Mobile Robots ble på sin side etablert i North Reading, Massachusetts i 2018 og tilbyr ulike autonome trucker med kapasiteter opp til 4.500 kilo.

MiR ble kjøpt opp av amerikanske Teradyne i 2018 som året etter også gjorde det samme med AutoGuide. I forrige måned fusjonerte MiR og AutoGuide Mobile Robots under navnet Mobile Industrial Robots. Dermed vil «nye» MiR utvide porteføljen av AMR som i dag har kapasiteter opp til 1.350 kilo med modeller med betydelig høyere kapasitet i tillegg til at de har løftefunksjoner som dermed gjør det mer naturlig å benevne AutoGuide-produktene som autotrucker.

Les også: Rekordhøyt salg av mobile roboter

Felles programvare for flåtestyring

MiR opplyser i en pressemelding at Teradyne lenge har jobbet med en løsning for å bruke samme flåtestyringsprogramvare for produktene deres. Det var dette samarbeidet som fikk selskapene til å fremskynde fusjonen – å være én organisasjon forenkler og forbedrer det interne utviklingsarbeidet, samtidig som prosessene for bedriftenes kunder også blir enklere med én leverandør, skriver selskapet.

Nye MiR ledes av Walter Vahey. Han har vært i Teradynes toppledelse i snart 20 år og var blant annet sterkt involvert i Teradynes oppkjøp av MiR i 2018 og deretter av AutoGuide året etter.

– Med sammenslåingen vil MiR stå enda sterkere i det globale markedet for autonome mobile roboter. Vi vil kunne møte kundenes ønske om én leverandør av AMR, som alle har samme intuitive, brukervennlige drift og flåtestyring, hevder han.

Opphav og kilder: MiR, AutoGuide

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078