23948sdkhjf

Klart for oppstart av forprosjekt for nye Rikshospitalet

Etter at styret i Helse Sør-Øst RHF godkjente oppstart av forprosjekt for nye Rikshospitalet på Gaustad er Multiconsult med samarbeidspartnere nå klare til å starte opp prosjekteringsarbeidene i samarbeid med prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF.

Helse Sør-Øst RHF ved prosjektorganisasjonen og Multiconsult signerte i august prosjekteringskontrakten som omfatter forprosjekt for nye Rikshospitalet på Gaustad. I avtalen ligger også opsjon på detaljprosjektering og oppfølging i byggefasen.

Multiconsult har med seg LINK arkitektur, Fabel Arkitekter, Bølgeblikk Arkitekter og Erichsen & Horgen AS som underleverandører. Fra august er det arbeidet med forberedende aktiviteter i hovedsak knyttet til revidert planforslag i reguleringssaken.

Vektla faglig sterke team og samhandlingskompetanse

– Vi er stolte av å få oppdraget med å levere prosjekteringstjenester og få muligheten til å bidra til videreutviklingen av Oslo universitetssykehus med et nytt moderne og utvidet Rikshospital. I tilbudet har vi vektlagt vårt faglig sterke team og samhandlingskompetanse. Vi er innstilt på å gjøre vårt ytterste for at både byggherre, ansatte og brukere av sykehuset får et godt og funksjonelt sykehus, sier Geir Juterud, konserndirektør i Multiconsult.

Har samarbeidet tidligere

Multiconsult viderefører samarbeidet med partnere fra tidligere prosjekter som nytt sykehus i Drammen, Tønsbergprosjektet ved Sykehuset i Vestfold og Campus Ås. Fellesnevneren for disse prosjektene er at de har vært store og komplekse, og hvor det har vært svært viktig å svare ut brukerbehovene på en god måte.

Dag Bøhler, prosjektdirektør i Sykehusbygg HF og Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult. Foto: Multiconsult

Opphav og kilder: Multiconsult

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079