23948sdkhjf

Første i Norge: PC360 Super Long Front med tilt-hytte

- Det er første gang vi bygger om denne typen Komatsu-maskin i Norge, forteller Tore Roterud, salgsansvarlig i Nordland for Hesselberg Maskin.

Se bildekarusell øverst

Maskinen er en Komatsu PC360 LC-11 SLF med 22-meters rekkvidde og hyttetilt på 22 grader. Ute i sludd og regn foran Hesselberg Maskin kunne han og produktsjef Kjell Kåre Espedal vise frem maskinen sammen med markedskoordinator Ida Elise Myklegård.

Kombinasjonen Super Long Range (22 meter) og tiltbar hytte er spesielt, forteller Roterud. Han blir den første i Hesselberg-systemet som leverer en så eksotisk kombinasjon. Den finnes også i Long Reach-versjon, da når den 17 meter, men dette er Super Long Front og når 22 meter. 

Denne skal sendes nordover 9.desember. Og i nord finnes det noen langgravere allerede, blant andre har kunden flere.

Årsaken til mange av disse blir tatt inn brukt er nok prisen, som kan varere fra 1,5-gangen til 2-gangen av prisen på beltegraveren den er bygget på.

Jobb i Kiruna

Kunden er en norsk entreprenør som foretrekker å være navnløs i denne saken, men han skal bruke maskinen i jobb inne på LKAB i Kiruna. Mye av oppgavene går på å trimme opp malmhauger.

Spesiell hytte

Hytta kan tiltes 22 grader, noe som kan øke bruksområdet enda litt til. Hytte-konstruskjonen er gjort av ekstern leverandør Komatsu har gått god for selv. (Demolition-hyttene egner seg ikke siden de er bygget på en annen platform.) Mens maskinen er bygget på Komatsus fabrikk i Newcastle.

Bruksområder

Tidligere tenkte man at long reach-maskiner hadde få bruksområder, men de øker etter du har fått en, forklarer Tore. Vanlige bruksområder er mudring i både myrer og havner, pynte opp store skråninger og fjellrensk.

- Dette er første gangen vi gikk løpet ut men en så spesiell maskin, forteller Kjell Kåre Espedal, produktsjef Komatsu i Hesseelberg Maskin.

Han skryter av spesialbygget, både selve maskinen, men også papirene og prosessen underveis.

- Arbeidsprosessen står i stil til det fysiske rett og slett, forklarer Kjell Kåre.

- Dette er noe vi er stolte av i Hesselberg, vi ønsker å tenke litt nytt og utover de rammene som var vanlige før. Det er en av grunnene til at vi kan vise frem denne maskinen i dag, kommenterer Tore.

- Vi prøver å gjøre ting bedre for å kunne få levere helt spesialtilpassa, gjerne sære kundebestillinger.

- Vi begynner å fokusere mer på spesialmaskinene som Komatsu har, forklarer Kjell Kåre.

Det er ikke så ofte en slik maskin blir levert ny i Norge, men det er en økende interesse. I år er det i Norge er det levert en PC360 long reach 17 meter til Bertelsen & Garpestad, en PC360 Super long front 22 meter (denne) og PC360 Super Long front til Agder Rental.

Roterud går rundt maskinen og må si seg svært godt fornøyd på nordnorsk..
- Det ser faan meg bra ut, det må jeg virkelig si.

KLIKK for alle artikler i AnleggsMagasinet GULL.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.113