23948sdkhjf

Anker Bring Trucking-saken

ARBEIDSLIV:

Den tidligere sjåføren Emilian Jetzi gikk til sak mot Bring Trucking og krevde 1,8 millioner kroner i etterbetalt lønn.

Den saken tapte han i første omgang. Han ble nylig dømt i byretten i København til å betale Bring Trucking sine saksomkostninger. 

I dag melder danske lastbilmagasinet.dk at Jetzi anker saken til landsretten. Lastbilmagasinet.dk her.

Sjåørens advokat Christian Riewe sier dette om anken: "Vores synspunkter er de samme, men vi har sagen med fra 1. december". Han sikter til dom fra EU-Domstolen som gir tyske og ungarske sjåfører medhold i at de skulle hatt nederlandsk lønn da de kjørte i Nederland.

Kravet var på hele 1,8 millioner norske kroner, ettersom sjåføren hevder at han i praksis har vært ansatt i Skandinavia i en årrekke, men arbeidet på slovakiske vilkår.

Dette sa byretten

"Retten finder herefter ikke grundlag for at imødekomme Emilian Tudor Jetzis krav om yderligere løn, diæter m.v., opgjort til 1.289.359,21 kr., idet det udbetalte beløb må anses for at være i overensstemmelse med bestemmelserne i den indgåede arbejdskontrakt og slovakisk lovgivning."

I dommen kan vi også lese at Jetzi får medhold i etterbetaling av feripenger, men dømmes til å betale Bring Trucking sine saksomkostninger:

"Bring Trucking a.s. skal til Emilian Tudr Jetzi betale 18.968,00 kr. med procesrente fra den 10. maj 2017. Emilian Tudor Jetzi betale sagsomkostninger til Bring Trucking a.s. med 115.000,00 kr. Beløbene skal betales inden 14 dage."

Viktig for transportbransjen

Saken har stor prinsipiell betydning for hele den europeiske transportbransjen. NLF har tidligere skrevet at nesten 40 prosent av trafikken Posten Norge hadde mellom de skandinaviske landene i 2018, ble utført av Bring Trucking.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095