23948sdkhjf

Tatt for samme grove feil - en måned etter forrige bøtelegging

TRANSPORTKRIM:

Kontrollørene på Jessheim måtte først innhente vogntoget som ikke stoppet for kontroll. Deretter ble det både anmeldelse, kjøreforbud og gebyr.

Det polske vogntoget ble 5. november i år stoppet for kontroll på Svinesund. Da avdekket kontrollen mangler på bremser og kjettinger.

Da vogntoget nå passerte kontrollplassen på Jessheim, valgte sjåføren å ikke stoppe for kontroll. Vogntoget ble innhentet og tatt med tilbake til kontrollplassen. Her avdekket kontrollørene de samme manglene som på Svinesund en måned tidligere.

Vogntoget fikk kjøreforbud inntil bremsene er reparert. Sjåføren ble anmeldt for å ikke stoppe for kontroll, og han fikk et gebyr på 10.500 kroner for manglende kjettinger. Han måtte betale samme beløpet på Svinesund i november.

På Jessheim ble også et norsk vogntog stoppet med mangler på bremsene. Et hjul på hengeren hadde ikke brems i det hele tatt, og det resulterte i bruksforbud og pålegg om reparasjon før videre kjøring.

 Uten kjettinger

Tungt.no registrerer at det fortsatt er en del vogntog som ikke har med kjettinger. Dette er påbudt. På Håbakken ble det i går kveld stoppet et vogntog som fikk tre mangler for manglende kjettinger. Han hadde blant annet ikke kjettinger til hengeren, og fikk derfor ikke kjøre videre på snø og islagte veier før kjettinger er på plass.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113