23948sdkhjf

Verdens kuleste møbelfabrikk

Når møbelprodusenten Vestre etablerer sin nye fabrikk «The Plus» i Norge neste år, er det med statlige GIEK i ryggen.

GIEK stiller 148 millioner i garantier for lån til bygging og produksjonsutstyr. Den nye fabrikken på Magnor i Innlandet blir banebrytende, både arkitektonisk, teknologisk og i et miljøvennlig perspektiv.

«The Plus» er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår, og beslutningen om å bygge ble tatt midt under en pandemi og et økonomisk tilbakeslag verden ikke har sett siden 30-tallet.

Nye industriarbeidsplasser i Innlandet

– Dette prosjektet kunne simpelthen ikke vente. Vestre skal bevise at designdrevet ferdigvareindustri kan være en av motorene i omstillingen av norsk økonomi, og at det ikke trenger å være en motsetning mellom arbeidsplasser og miljø, forteller Jan Christian Vestre.

For Eidskog kommune vil etableringen føre med seg opptil 70 nye arbeidsplasser og verdiskaping til Kongsvinger-regionen. Næringsminister Iselin Nybø er glad for den nye fabrikken i Innlandet.

– Vi er glade for at en progressiv eksportør som Vestre har valgt å legge sin nye fabrikk til Norge og Magnor. Ønsket er å bidra til at flere industribedrifter gjør som Vestre, og derfor er det viktig at GIEK bidrar med garantier til slike investeringer. At fabrikken også blir et eksempel for bærekraftig produksjon til inspirasjon både i Norge og internasjonalt er avgjørende for den grønne veksten som Venstre og regjeringen satser på, sier Nybø.

Fabrikken forventes å stå ferdig mot slutten av 2021.

Kilde: GIEK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078