23948sdkhjf

Tippbilsjåfør Thea Emilie Mathisen fra Sarpsborg

MENNESKENE PÅ VEIEN:
"- Derfor endte jeg opp som lærling for pappa."

  • Sjåfør: Thea Emilie Mathisen
  • Bosted: Sarpsborg
  • Kjører: For det meste lokalt, men hender det blir litt lengre turer også. Har en del kjøring på Borregaard.
  • Bil: Scania 580 manuell tippbil, med trio slephenger
  • Thea Emilie har kjørt lastebil siden 2016, og kjører i dag tippbil for firmaet til hennes far, Freddy Mathisen AS.
  • Instagram: @theaemathisen

"Jeg ville gjerne bidra i familiebedriften, og tenkte at min interesse for kjøring og biler kunne brukes her. Derfor endte jeg opp som lærling for pappa, og sitter nå med et ferskt fagbrev i hånda.

Jeg startet på 19-ukeren på Våler i 2016. Før dette hadde jeg aldri kjørt lastebil, men interessen har jeg hatt lenge da jeg er oppvokst i en anleggsfamilie.

Det beste med å være yrkessjåfør må være alle utfordringene man får av å kjøre på forskjellige plasser og med forskjellige masser. Det er mye variert kjøring som gjør at man ikke blir lei. Man er hele tiden ute i trafikken, og ser og opplever ting.

Jeg er også veldig glad i å kjøre, noe som var hovedgrunnen til at jeg ville bli sjåfør. Skulle aller helst ha kjørt langtransport, men det blir vanskelig når man har en treåring hjemme. I dette yrket får man også mange bekjente og nye venner, spesielt når man deltar på treff og festivaler med bilene. Jeg liker å holde på med bilen, som å koble lys, vaske, reparere og lignende. Dette gjør at jeg lærer veldig mye og får lyst å fikse mer på bilen.

Drømmebil og drømmebil, det hadde vært artig med en ny Scania nextgen kombibil. Da har man en fin bil man kan bruke til det meste. Skulle helst hatt piper, mye lys og rakrør, og gjerne i samme farger som den jeg kjører nå.

I det daglige har jeg ikke noen veldig spesielle turer, men jeg var heldig å få kjøre en tur til Bergen i sommer. Da var vi mange biler som kjørte sammen med semi til Bergen og trekkvogner hjem. Den opplevelsen likte jeg, for da fikk jeg et innsyn i hvordan det er å kjøre langtransport, noe jeg gjerne kunne gjort mer av."

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094