23948sdkhjf

Historisk elbil-rekord ved Drammen havn

De fleste elbiler som kommer til Norge, er innom Drammen havn. Nå har andelen elbilsalg i landet for første gang i historien passert 50 prosent.

– En veldig gledelig utvikling, sier assisterende havnedirektør ved Drammen havn, Ivar Vannebo som opplyser at det var klart størst trykk det siste kvartalet da havnen tok igjen mye av det tapte fra da bilfabrikkene ble stengt ned under starten av korona-krisen på vårparten.

Vannebo påpeker at mye tyder på at det blir et minst like godt elbil-år for havnen i 2021. – Uten store umiddelbare endringer i elbil-fordelene, og med stadig nye og attraktive elbil-modeller på gang, så tror jeg at denne utviklingen bare fortsetter inn i det nye året, sier han.

Assisterende havnedirektør ved Drammen havn, Ivar Vannebo er både overrasket og svært fornøyd med at det bare ble 2,8 prosent reduksjon i antall biler losset ved Drammen havn i «Covid-året» 2020. Foto: Drammen havn

Nær 100.000 biler i fjor

Drammen havn tar imot ca. 70 prosent av alle biler som kommer til landet, og selv i kriseåret 2020 var det stor nybil-aktivitet ved havnen. Ivar Vannebo er både overrasket og svært tilfreds med totalvolumet på biler i 2020.

– Vi har losset hele 98.882 biler i 2020. Nedgangen var dermed bare på 2,8 prosent sammenliknet med 2019, noe som er både gledelig og svært overraskende med tanke på at vi har vært gjennom et vanskelig «Covid-år». Vi hadde blant annet et meget sterkt 4. kvartal med hele 37.064 lossede biler. Dette gjorde at vi nesten tok igjen den store nedgangen vi hadde i perioden april til juni hvor det meste av bilproduksjon «world-wide» stoppet opp, sier han.

30 mål mer biloppstillingsplass

Ivar Vannebo er også veldig fornøyd med at Drammen havn i løpet av året har fått utvidet biloppstillingsarealene med hele 30 mål mye takket være masser fra Bane Nors tunnelprosjekt i Drammen.

– Dette har kommet godt med, og alt tyder på at vi får god bruk for plassen også i 2021, sier Vannebo.

Kilde: Drammen havn

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094