23948sdkhjf

- Transportnæringen må bli flinkere til å informere!

- Et stort flertall av våre sjåfører føler en stolthet rundt å kunne ha Fair Transport-merket på sitt kjøretøy, sier Frode Eggan hos Børstad Transport.

FAIR TRANSPORT UNDER LUPEN:

Lokalisert i Stjørdal har Børstad Transport en flåte som teller 74 lastebiler og totalt 120 ansatte.

Etter at bedriften startet med kjøring for OK i 1967, har antall spesialbiler økt raskt. I dag er de spesialister på transport av farlig avfall og farlig gods, og har jobbet mye med å utvikle rutiner for mest mulig effektiv og miljøvennlig innsamling og transport av dette.

Allerede i 2017 fikk Børstad Transport sertifiseringen som Fair Transport-bedrift.

- Vi bestemte oss tidlig for å bli sertifisert, da vi ønsker å støtte opp under alle positive tiltak for å løfte bransjen, sier daglig leder Frode Eggan.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stolte av Fair Transport

Selve søknadsprosessen var rask og effektiv for den store transportbedriften. Da hadde det meste på plass da de er ISO sertifisert på både dokumentasjon og miljø (ISO 9001 og ISO 14001).

- Et stort flertall av våre ansatte føler en stolthet rundt å kunne ha Fair Transport-merket på sitt kjøretøy, og vi benytter enhver anledning til å informere spesielt statlige, fylkes og kommunale innkjøpere om bakgrunnen for denne sertifiseringen, sier Eggan.

Han etterlyser samtidig at det kan gjøres mer for å spre informasjon om Fair Transport.

- Det er dessverre lite kunnskap å spore, så her må alle Fair Transport-godkjente bedrifter og Norges Lastebileier-Forbund (NLF) være flinke med å informere, sier Eggan.

Benytter logoen i markedsføring

Børstad Transport er flinke til å fremme Fair Transport i alle anbudskonkurranser, og de mener at dette blir vektlagt da transportkjøpere skal gjøre sitt valg.

- Spesielt etter at "påseplikt"-begrepet ble gjort kjent for transportkjøpere, og at ansvaret for sikker og trygg transport ikke bare hviler bare på transportør. Vi benytter også Fair Transport-logo i all markedsføring og på alle biler, sier Eggan (bildet).

Han legger til at NLF er en viktig støttespiller når det er noe de trenger å få sjekket ut, også i forhold til beste praksis hos NLF-medlemmene.

Påseplikten

For å oppfylle informasjons- og påseplikten bør bedriften din ha:

 • Oversikt over hvilke virksomheter dere kjøper transporttjenester fra
 • Skriftig informasjon om hvordan dere følger opp informasjonsplikten
 • Skriftlig rutine for hvordan dere følger opp påseplikten
 • Dokumentasjon på deres siste gjennomførte kontroll av påseplikten

Les mer om påseplikten her...

Børstad-skolen

Fair Transport-sertifiseringen stiller krav til transportbedriftene både før og etter at sertifiseringen er gitt. Eggan forteller at Børstad Transport har et stort fokus på HMS i bedriften.

- Vi følger opp sjåfører med hensyn til arbeidstid, kjøre- og hviletid, samt en fortløpende prosess med optimalisering i bruk av kjøretøy. Vi velger også kjøretøy med god økonomiscore, i tillegg til sjåførens miljø i hytta. Bedriftens miljøpolicy med hensyn til utslipp og forurensing er gjort kjent for alle ansatte, og dette repeteres også i vår egen «Børstad-skole», sier Eggan.

Ingen stor korona-effekt

Børstad Transport noterte i 2019 nær 8,7 millioner kroner i resultat før skatt, og 2020 ser også ut til å bli et godt år.

- Vi merket mindre aktivitet på noen områder i 2020, som for eksempel distribusjon av motordrivstoff. Ut over det driver vi med mye spesialtransport, og denne gikk omtrent som normalt. Vi er forholdsvis optimistiske for 2021, sier Eggan.

Dette er Børstad Transport

 • Stiftet: 1942
 • Sted: Stjørdal
 • Daglig leder: Frode Eggan
 • Virksomhet: Transport av farlig gods, farlig avfall, slamsugere, sprengstoff, gass, drivstoff, distribusjon, langtransport, kraftfor, korn og gjødsel.
 • Antall Euro 6: 83 prosent av flåten har Euro 6. Noen av bilene har veldig kompliserte påbygg i form av spesialbiler som fortsatt er Euro 5, da det er svært kostbart å skifte chassis på disse.
 • Antall ansatte: 120
 • Antall kvinner: 5
 • Resultat før skatt 2019: NOK 8.687 millioner
 • Fair Transport-registrert: 9. november 2017

Opphav og kilder: Unik artikkel fra Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Fair Transport under lupen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
284 nye MAN til Forsvaret: Prislappen blir to milliarder kroner
Volvo-selskap sikret seg 12 millioner kroner før støtten tok slutt
Engcon og Rototilt møttes i retten: Begge vant og begge tapte
Begna Bruk og Ring Alm: Daglig leder går på dagen for andre gang på kort tid
Kontrakt på 2 milliarder kroner - Bertelsen & Garpestad og Metrostav fikk jobben
Dansk CO2-avgift: Hvert tiende transportselskap vil gå konkurs, ifølge offisielt estimat

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079