23948sdkhjf

Dansk politi avslørte rumensk fartsskriverjuks

En hjemmelaget av/på-bryter i en gammel bilnøkkel fungerte som fjernstyring. Sjåfør og bileier fikk samlet 72.000 danske kroner i bot.

Det var Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi som i forrige uke stanset  en 49-årig rumensk lastebilsjåfør i rutinekontroll.

Den manipulerte skriveren ble oppdaget på litt snedig vis. En betjent oppdaget den rumenske bilen og fulgte den en god stund før han vinket den inn for kontroll.

Da han sjekket fartsskriver og sjåførkort, oppdaget han at den ikke hadde vært i drift i den perioden han faktisk hadde fulgt bilen. Ergo bar det inn til grundigere undersøkelse.

- Chaufføren kunne sætte takografen ud af drift med fjernbetjeningen, hver gang han var ved at løbe tør for køretid, kommenterer politikommissær Henrik Fobian i en pressemelding om saken.

Boten på 72.000 kroner, hvorav 24.000 kroner til sjåføren, er visstnok betalt. Bilen får imidlertid ikke kjøre videre før fartsskriveren er fikset. En jobb politiet anslår til 15-20.000 kroner i seg selv.

Kilde: Dansk politi

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141