23948sdkhjf

Kjører langtransport: Stine fra Averøya

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Vi har et veldig godt arbeidsmiljø”

  • Sjåfør: Stine Marsfjell Dahl, 27 år
  • Bosted: Averøya på Nordmøre
  • Kjører: For tiden skyttel opp og ned Gudbrandsdalen, farlig avfall fra Hydro Sunndal ned til Langøya i Oslofjorden.
  • Bil: Volvo FH540 tandemtrekker med navn Gunilla, og tipptralle.
  • Stine har kjørt lastebil i litt over seks år, og kjører i dag langtransport for T. Ottem Transport AS
  • Instagram: @stidahl

“Begge foreldrene mine er utdannet mekanikere på hvert sitt felt. Pappa på tyngre kjøretøy og mamma på anleggsmaskiner. Jeg var ofte sammen med pappa på verkstedet da jeg var yngre, så det er vel mye som henger igjen der. Jeg husker at jeg hoppa rundt og fant fastnøklene han trengte. Han fortalte meg om alt mellom himmel og jord i motorrommet, og jeg var med på prøveturene med både busser og lastebiler.

Jeg har også tre eldre brødre som alle har kjørt og kjører enda. Mine onkler, tanter og søskenbarn på begge sider er også kjent med transportnæringa. Det er det vi alle interesserer oss i virker det som.

Til daglig kjører jeg mellom Sunndalsøra og Holmestrand. Jeg kjører katodeavfall fra aluminiumsproduksjonen på Hydro Sunndal ned til deponiet på Langøya i Oslofjorden, og går tom opp igjen. Jeg rekker tre turer den ene uka, og to turer den andre, så tilsammen ti turer i måneden.

Hvis ikke jeg går opp og ned Gudbrandsdalen, møter du meg mest sannsynlig på E39 mellom Kristiansund og Trondheim, da vi har kjøring av boreslam fra oljeboringa i Nordsjøen fra Kristiansund til deponi i Trondheim. Litt kortere strekning, så der rekker vi rundt syv turer i uka.

Jeg tror ikke jeg har noen favorittstrekning. Norge er et fantastisk land på kryss og tvers,  men det er fint lite som slår Dovrefjell i 20 blå midtvinters.

Jeg har hatt mange fine og spennende opplevelser i dette yrket. Jeg husker blant annet da jeg sto nede i Sunndalen og la på kjetting 11. mai i fjor. Det var ganske spesielt. E39 mellom Kristiansund og Trondheim er jo og for spesielt interesserte på vinteren mener jeg.

Mye av dagene mine går med på å prate med kollegaene mine. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø oss kollegaer i mellom, og det setter jeg ufattelig stor pris på.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094