23948sdkhjf

Sydvaranger kjøpt opp

Tacora Resources Inc. kunngjorde 14.januar 2021 at de har gjennomført oppkjøpet av Sydvaranger og dets datterselskaper.

Tschudi-gruppen og Tacora Resources Inc. basert i Grand Rapids Minnesota, er blitt enige om å ikke oppgi verdien på transaksjonen som har blitt gjort opp med aksjer i Tacora. Tschudi-gruppen har vært involvert i Sydvaranger-prosjektet siden 2006 og kjøpte i 2016 opp 100 prosent av gruvevirksomheten med tilhørende rettigheter, eiendommer og utstyr. De har siden da fokusert på å ferdigstille driftsplaner og tilhørende studier, samt å forberede en gjenåpning av gruvedriften. 

Les også: Sydvaranger utsetter oppstart

Sydvaranger var i drift fra 1910 til 1997 og 2009 til 2015.

- Ved å introdusere Orion Mine Finance som finansiell partner i 2018 og nå føre Sydvaranger sammen med det erfarne Tacora-teamet, mener vi Sydvaranger er godt rustet for å lykkes med gjenåpningen, uttaler Felix H. Tschudi, eier og styreleder i Tschudi-gruppen.

Thierry Martel, konsernsjef og administrerende direktør i Tacora, vil lede den utvidede organisasjonen.

- Med dette oppkjøpet samler vi to ansvarlige gruveselskap med kapasitet til å produsere jernmalmkonsentrat som pga sin høye kvalitet vil være svært ettertraktet på markedet, sier Martel.

- Sydvaranger bygger på vår strategi om å forsyne verdens stålprodusenter med et høykvalitetsprodukt som gjør det mulig for dem å øke produksjonen samtidig som de reduserer miljøavtrykket, legger han til.

Kilde: Pressemelding fra Tacora og Sydvaranger

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063