23948sdkhjf

Varslet permitteringer – endte med å gi bonus til alle ansatte

Oppdatert: Bråstopp i markedet og mye usikkerhet endte med omsetningsrekord i 2020. Nå ligger Begrens-bedriften an til et godt resultat i 2021.

– Vi er stolte av hvordan alle ansatte har bidratt og vist hvordan de har tatt smittevern på alvor. Alle har endret rutiner og stått på for at vi skal kunne holde alle mann i drift og opprettholde produksjonen, sier daglig leder og medeier Anders Lindstad i Wimo Fjellsikring til Bergensavisen.

Siden oppstarten i 2008 har selskapet han leder vokst jevnt og trutt. Som navnet tilsier er kjernevirksomheten fjellsikring. Det foregår blant annet i form av montering av sikringsbolter og fanggjerder, samt oppheng av steinsprangnett.

Oppdragsgiverne er alt fra store byggherrer med store prosjekter som nevnte Bybanen til privatpersoner med mindre prosjekter på egen grunn.

52 ansatte fikk bonus på 10.000 kroner

I midten av mars i fjor ble det bråstopp i markedet og mye usikkerhet.

– Vi sendte først ut permitteringsvarsler, men bestemte oss for å trekke alt tilbake. Egentlig har planlagte prosjekter gått greit og så har vi fått en del oppdrag fra private som ville bruke penger på hus og hage på toppen, sier Lindstad til BA.

– Vi ser jo at det koster mer å drifte prosjekter nå enn tidligere på grunn av smittevern. Det skyldes alt fra krav til avstand og hyppigere vasking til lavere terskel for å holde seg hjemme.

Fasiten ved fjorårets slutt var omsetningsrekord. 74 millioner kroner er nesten 25 prosent økning fra året før. Hver av de 52 fast ansatte fikk 10.000 kroner i bonus i fjor.

På spørsmål om Lindstad tror om inneværende år sier han at de kunne ha tenkt seg litt mer ordrereserver.

– Men jeg tror vi skal klare forårets nivå. Vi må jo være optimister, selv om vi er avhengig av å få flere jobber vi kan regne på, sier han til Bergensavisen.

Opphav og kilder: Tungt.no, Bergensavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063