23948sdkhjf

Risa AS gir 90 prosent av bonusen til kontoransatte

Men bakgrunnen er ikke svart/hvitt, for arbeidsfolket ute i felt fikk et godt lønnsoppgjør.

HAR SKAPT URO: Stavanger Aftenblad skrev i forrige uke at de 600 ansatte i Risa AS ville få 26 700 kroner i snitt i bonus. I virkeligheten får kontoransatte med fastlønn rundt 70 000 kroner i gjennomsnittsbonus, mens anleggsarbeidere med timelønn får cirka 3900 kroner.

I forrige uke ble det kjent at Risa AS ville gi en bonus på 16 millioner til de ansatte. Det er rundt 400 ansatte i selskapet som har timelønn, og disse får i alt 1,6 millioner kroner. Resten, 14,4 millioner kroner, går til de fastlønte.

Stavanger Aftenblad skriver at hovedskillet mellom dem som er på timelønn og dem som er på fastlønn, er at de med timelønn arbeider ute i felt, mens de med fastlønn jobber på kontor.

Konsernsjef Bjørn Risa henviste Stavanger Aftenblad til personalsjef Torill Sigurdsen for en kommentar. Hun påpeker at det ikke var Risa AS som har kommet opp med tallet 26 700 kroner, og sier at bonusen er basert på individuelle avtaler. Hun vedgår at tallet som Stavanger Aftenblad regnet seg fram til som en gjennomsnittsbonus, har skapt urealistiske forventninger. Et skriv til de ansatte skal forklare situasjonen.

Sigurdsen sier at de timelønte fikk et svært godt lønnsoppgjør i fjor.

- De fikk mer enn de ba om, sier hun.

Dette blir bekreftet av hovedtillitsvalgt Odd Dysjaland, som sier at lønnen økte med over 4 prosent pluss en bonusordning. Også Dysjaland legger skyld på Stavanger Aftenblad for at det nå er blitt intern uro i Risa AS.

- Da vil jo våre ansatte som får 3.900 kroner heller ha 26.000, sier han.

Risa AS skapte overskrifter også i forrige uke etter at konsernsjef Bjørn Risa i et intervju med Stavanger Aftenblad sa at han ikke ville ansette ledere over 40 år.

Opphav og kilder: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063