23948sdkhjf

Bonava: Vil bli en av de tre største boligutviklerne på Østlandet

Bonava har kjøpt en ny stor tomt i Vestby hvor selskapet planlegger å bygge drøyt 500 leiligheter. Prosjektet «Gartneritaket» blir et viktig steg med å etablere seg som en av Østlandets tre største boligutviklere de neste årene.

 

Bonava er et ledende boligutviklingsselskap med en omsetning på over 15,5 milliarder svenske kroner (2019) og virksomhet i en rekke land i Nord-Europa og Baltikum. Tomten i Vestby er en av de største til Bonava i Skandinavia, og er også det første store kjøpet til Bonava Oslo.

Prioriterer at unge skal komme inn på boligmarkedet

Tomten er regulert for nærmere 500 leiligheter og opptil 140 av disse blir studioleiligheter på 25 kvadratmeter, rettet mot unge mennesker.

I Oslo er det vanskelig å få bygget mindre leiligheter, men i nabokommunen Vestby derimot ble Bonava møtt med åpne armer.

– Vi setter stor pris på å bidra til at unge mennesker kommer seg inn på boligmarkedet. I Oslo er det nærmest umulig å få ta i nye, små leiligheter til en rimelig penge. Men i Vestby, ca. 20 minutter med tog utenfor hovedstaden, har kommunen vært en god samarbeidspartner med å hjelpe oss å utvikle et helt nytt boligkonsept der unge mennesker blir prioritert, sier regionsjef i Bonava, Matilda Vinje.

Forventet salgsstart blir til høsten. Forventet byggestart er til neste år med innflytting første halvår 2024.

Opphav og kilder: Bonava

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126