23948sdkhjf

Stangeland kjøper Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland

Veidekke og Stangeland Gruppen AS har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland. Overtakelsen inkluderer også asfaltutleggingsvirksomheten i Rogaland.

Både asfalt- og pukkverket, som lokalt også er kjent som Tullin Ree, er sentralt plassert på Kverneland. Driften videreføres som den er i dag. Partene er enige om å ikke offentliggjøre salgssummen, står det i pressemeldingen.

Ansatte og maskiner

Kjøpet er en virksomhetsoverdragelse av Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland, og inkluderer samtlige ansatte, samt maskiner i disse virksomhetene. Kjøpet vil bli gjennomført innen utgangen av februar forutsatt endelig styregodkjenning, en gjennomført due diligence-prosess og en eventuell godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

- Etter gode samtaler med Stangeland Gruppen har vi inngått en intensjonsavtale om salg av pukk- og asfaltvirksomheten vår i Rogaland. Vi har en lang historie i Rogaland, men erkjenner at Stangeland Gruppen vil være en bedre eier for disse virksomhetene enn vi kan, og dermed også gi bedre forutsetninger for de dyktige og solide folka våre i Rogaland, sier konserndirektør i Veidekke Infrastruktur, Øivind Larsen.

– Vi er svært fornøyd med å ha kommet til enighet med Veidekke om kjøp av pukk- og asfaltvirksomheten i Rogaland, og ser frem til å videreutvikle dette i tiden fremover, sier Olav Stangeland i Stangeland Gruppen.

Mer om Stangeland Gruppen:
Stangeland Gruppen er lokalisert på Stangaland i Sola Kommune, Rogaland og omsetter for 2,5 mrd. Gruppen består av flere selskaper innen bygg- og anleggsvirksomhet, næringsbygg og eiendommer. Gruppen er en av Norges største aktør innen entreprenør- og krantjenester, og består mellom annet av: Stangeland Maskin AS, Crane Norway Group AS, Kolnes Maskin AS (90%), Birkeland AS (60%) og Rogaland Gjenvinning AS (45%). Konsernsjef Olav Stangeland.

Mer om Stangeland Maskin: 
Stangeland Maskin er landets største familieeide entreprenørselskap med 700 ansatte og en omsetning på 1,7 mrd. Selskapet tilbyr alt av anleggs- og transporttjenester. Visjonen er å være ledende, kjent for sin gjennomføringsevne, kompetanse, kvalitet og lønnsomhet. Daglig leder Tommy Stangeland.

For Stangeland er oppkjøpet en del av en langsiktig strategi om kontinuerlig vekst og muligheter fremover. Pukkverksdrift er allerede en del av kjernevirksomheten i Stangeland, mens asfalt blir et nytt fagområde.

Kilde: Pressemelding fra Stangeland Gruppen AS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109