23948sdkhjf

Qmatec Drilling lanserer sitt største produkt hittil

Nå er det hittil største prosjektet på vei ut til kunde, 4530XLR er en gravemaskinbasert rigg for håndtering av 12m borerør. 

Qmatec Drilling har fabrikk i Vinje i Telemark og produserer borerigger som brukes verden over til boring for fundamentering, vanntilførsel og energiutvinning. Bedriften har 50 års erfaring i faget, og er i dag en av de ledende leverandørene på området. 

Nyutviklet

Selskapet har utviklet en gravemaskinbasert rigg for håndtering av 12m borerør. Boremasten er en videreutvikling av teleskopmasten som i dag benyttes på Qmatec’s 1130TST-rigger. Rotasjonsenheten som benyttes er Qmatec sin helt nyutviklede 45000Nm enhet med 3 gir. Hele maskinen opereres fra fjernkontroll, og er utstyrt med elektronisk sikkerhetsbur for å beskytte operatøren under boring.

Daglig leder Kjell Arild Grønås og hans 30 ansatte (pluss 4-5 innleide) har i følge pressemeldingen stort fokus på innovasjon, sikkerhet og kvalitet. 

Qmatec har valgt å designe en maskin med kapasitet inntil Ø610 rør, og med større rotasjonskrefter og mer opptrekkskapasitet enn konkurrerende løsninger.  

Fra 38 til 52 tonn

Boresystemet er designet for å samspille med en Hitachi ZX350-7 beltegraver. Samlet totalvekt maskin og borerigg er 52 tonn (opprinnelig vekt på Hitachi bæremaskin er 38 tonn).

Dette er den første av flere gravemaskiner som Nasta AS skal levere til Qmatec Drilling.

Kilde: Pressemelding fra Nasta og Qmatec

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094