23948sdkhjf

Burning hot: Volvo FM og FMX med plass til hele 9 brannfyrer

Her kommer Volvo FM og FMX med mannskapshytte for utrykningskjøretøy.

NYE BILER:

De nye Volvo FM- og Volvo FMX-lastebilene er nå tilgjengelig for bruk som utrykningskjøretøy med mannskapshytte for opptil ni personer, forteller Volvo i dag. De nye variantene har en rekke forbedringer spesielt designet for brann- og redningstjenestebiler.

Lars Franck, produktsjef for spesialbiler hos Volvo Trucks, kan fortelle at det europeiske markedet er mer enn 3000 brannbiler og andre redningsbiler per år.

Mannskapshuset er grundig sikkerhetstestet og har store vinduer, lav dørlinje, store sidespeil samt mulighet for opptil åtte kameraer, noe som gir god sikt rundt bilen. I tillegg gjør Volvo Dynamic Steering-systemet, tilgjengelig som ekstrautstyr

Et mål for utviklerne av de nye bilene var å oppnå korte ledetider for påbyggere. I samråd med ledende eksperter gjorde Volvos team for spesialbiler forbedringer i både førerhus og chassis. Komponenter plasseres på steder for å lette påbyggingsprosessen, og alt er klargjort for tilkobling av elektriske og pneumatiske systemer.

 - Vi ser på oss selv som påbyggernes beste venn. Vår nye mannskapshytte gir dem raskere levering av kjøretøy til sine kunder, mener sier Lars Franck, og eksemplifiserer:

- Bak førerhuset er chassiset klart. Det er ingenting å demontere eller flytte på. Drivstofftankene, lyddemperen og andre store komponenter er plassert under førerhuset. Inne i førerhuset er de elektriske kablene og de pneumatiske slangene utstyrt med lett tilgjengelige tilkoblingspunkter. Installasjonen av setene, benkene og sikkerhetsbeltene er sertifisert fra fabrikken.

 Fakta

  • Utvikling basert på EN 1846-standarden for brannslokkings- og redningstjenestebiler.
  • Førerhuspåvirkning testet i henhold til ECE R29-03.
  • Innvendig takhøyde på 160 cm (foran) og 161 cm (bak).
  • Dørene kan åpnes i en vinkel på 79 grader (foran) og 75 grader (bak).
  • Akselkonfigurasjoner: 4x2, 4x4.
  • Motoralternativer Volvo D11 eller D13 (Euro 3, 5 og 6).
  • Kraftuttak i opptil 2000 Nm.

Kilde: Volvo Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.065