23948sdkhjf

NCC: 2021 blir det store året for elektriske anleggsmaskiner og anleggsbiler

Andelen elektriske anleggsbiler og maskiner i NCC øker, og 2021 tegner til å bli det store året for elektriske anleggsmaskiner i selskapet NCC.

Snart 20 prosent av selskapets anleggskjøretøyer er nå elektriske, og andelen øker, skriver NCC på sine nettsider.

– Med Regjeringens mål om fossilfrie anleggsplasser i transportsektoren innen 2025, og lokale målsetninger som Oslo kommunes mål om fossilfri anleggssektor innen 2025 og utslippsfri innen 2030, er det viktig at omstillingen kommer godt igang. Derfor er det viktig at bærekraftige løsninger vektlegges i anbud, sier maskinsjef Jørgen Grønvold i NCC.

NCC har 32 elektriske kjøretøyer i porteføljen, hovedsakelig anleggsvarebiler, samt en tippbil som går på LNG biogass. Nylig ble dette fossilfri-arsenalet igjen utvidet, da de to første Volvo FE Electric tipp- og krokbiler ble tatt i bruk i NCCs anleggs- drift og vedlikeholdsavdeling i Oslo.

- Så langt passer de driften i Oslo svært godt. Internt i byen kjører vi relativt få kilometre i året. Utfordringer kan oppstå når vi skal transportere masser over lengre avstander. Her er LNG biogassbilen vår et godt alternativ. Vi jobber også med å tilrettelegge for egen hurtiglading, som vil gjøre elbilene enda mere rasjonelle, sier han.

Kan bli det store året

2021 tegner til å bli det store året for elektriske anleggsmaskiner i NCC, forteller maskinsjef Grønvold.

- Vi leverer ut fem elektriske gravemaskiner i størrelse fra 2.5 tonn til 20 tonn, og en elektrisk hjullaster på størrelse 5 tonn i løpet av første halvår. De er tiltenkt benyttet i prosjekter for Oslo kommune, sier han.

Ifølge NCCs maskinsjef ser det fremover ut til å løsne ordentlig innen satsing på utslippsfrie biler og maskiner.

Opphav og kilder: NCC

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094