23948sdkhjf

Transportbedrifter: Nesten ingen går konkurs lenger!

Fasit for konkursåpninger i januar 2021 ser ut til å bli sjokkerende.

TRANSPORTØKONOMI:

Sjokkerende lav, altså. Ved utgangen av januar er det tre - 3 - bedrifter i sektor godstransport på vei som har gått konkurs så langt i år.

To av dem er så små at vi ikke vil nevne dem i liste enda - og selv om det tredje selskapet hadde omsetning på ganske mange millioner og mange ansatte, skal vi la dem være i fred så lenge. Det kom neppe som en overraskelse heller, etter tre år på rad med betydelig underskudd før skatt. 

Det er kun kort tid siden vi kunne telle opp totalt unormalt får 127 konkurser i året 2020. Det gir i snitt 10-11 konkurser i måneden. Nå starter altså 2021 med enda lavere tall.

I tillegg til disse tre er det også en tvangsavvikling i et selskap uten omsetning - og null tvangsoppløsninger.

Heller ikke innen flyttetransport - de som er registrert som det - er det konkurser, men vi finner en konkurs i sektoren Turbiltransport.

I sektoren Andre post- og budtjenester finner vi riktignok 4 konkurser, men som alle er enkeltmannsforetak.

Lave konkurstall er gledelig. Samtidig bør man ha i mente at i en levende, innovativ og konkurrerende sektor vil det normalt også være en viss andel bedrifter som ikke klarer seg, som ikek har "livets rett".. 

Så får vi håpe at det ikke er koronatiltak som holder disse kunstig i live nå, men at korona kanskje har fått alle til å rulle opp ermene enda ett hakk. 

Kilde: Konkursregisteret

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078