23948sdkhjf

Pon Equipment med digital sikkerhetsuke

Årets tema i sikkerhetsuka som startet på mandag, er Safe Move - Trygt hjem.

I 2021 vil Pons sikkerhetsuke foregå heldigitalt i uke 5 på grunn av korona situasjonen. Med en rekke videoer skal de ansatte få spørsmål og deltagelse i konkurranser.

Trygt å bevege seg?

Lederne har blitt tildelt et ansvar for å tilpasse og gjennomføre aktiviteter rundt sikkerhets-temaet Safe Move slik at budskapet passer den enkeltes arbeidshverdag. Safe Move handler om at man skal ferdes trygt i de omgivelsene man er; om det er til og fra jobb, på en anleggsplass, inne på et delelager eller noe så enkelt som inne i et kontorbygg.

Tidligere år har det blitt gjennomført tilsvarende temaer. “STOPP, ikke på min vakt” var et tema, der det skulle være greit å si stopp dersom man følte at en situasjon var utrygg. Fjorårets tema handlet om å lese risikobildet.

Les også: Det slurves med HMS-kortene

Les også: Stopp! Ikke på min vakt

Administrerende direktør, Erik Sollerud, har hatt fokus gjennom hele året på at man skulle se seg rundt og være årvåken for eventuelle faremomenter som kunne befinne seg der man befant seg eller i det arbeidet man skulle utføre.

- Sikkerhetsarbeid er et kontinuerlig arbeid. Det kan alltid bli en enda større del av kulturen vår og må gjentas i møter, praktiseres i vårt daglige arbeid og i kontakt med våre kunder, gjennom enkle og hyppige sikker jobbanalyser, RUH  (Rapportere uønskede hendelser) og rapporteringer av situasjoner som oppleves som utrygge. Prosedyrer må jevnlig gjennomgås og kommuniseres. Det skal aldri være tvil om  at sikkerhet skal prioriteres før andre faktorer”, sier Erik Sollerud.

Rapportering av Sikker Jobb Analyse (SJA) og Rapportering av Uønskede Hendelser (RUH) har blitt målt og vært fokusområde i årevis. Med en litt annen vinkling ønsket Erik at det å lese risikobildet skulle ligge i ryggraden til de ansatte slik at selv de små farene blir oppdaget før det medfører en skade. Felles for alle temaene har vært å vise omsorg for hverandre, der man skal tørre å si i fra om noe ikke er trygt, om noen mangler verneutstyr eller at noe kan gjøres på en annen og tryggere måte.

Tar i bruk Snapchat

I sikkerhetsuka har Pon tatt i bruk Snapchat for å få inn bilder og video av situasjoner som kunne vært farlige eller generelt fra gjennomføringen av sikkerhetsuka.

Gjennom sikkerhetsuka skal ansatte reflektere og fokusere på alle de 5 verdiene fra Pons sikkerhetserklæring:

  • Egen og andres sikkerhet
  • Si STOPP
  • Gi Meg Tilbakemelding
  • RUH - din observasjon kan redde liv
  • Safe Move, Trygt hjem - min adferd gjør en forskjell

Kilde: Pressemelding fra Pon Equipment

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
E-Trans med fem nye Scania: - Tungt terreng og tung last krever sterke trekkvogner
Jan Ove Halsøy: Bransjens våpendrager
Norsk Vann: Nå er tallet 360 milliarder
Nok en driftskontrakt utlyst, nå i Nordfjord
Kronerulling: Historien om de norske bankbussene
Sjåfør: - Han andre som bruker bilen er kort i armene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.118