23948sdkhjf

Melker Jernberg om 2020: Utfordringer uten sidestykke

Melker Jernberg om 2020: Utfordringer uten sidestykke, men Volvo CE har klart seg relativt godt.

Volvo CE glolbalt steg med seks prosent i fjerde kvartal 2020 og ordrebøkene økte med 31 prosent.

For hele 2020 har likevel netto salg sunket med 8 prosent.

- I 2020 ga pandemien oss utfordringer uten sidestykke i moderne tid, sier Melker Jernberg, president i Volvo Construction Equipment.

På tross av en dropp i etterspørsel i den første halvdelen av året på grunn av Covid19, har Volvo CE klart seg godt med forbedring i salg og inntjening. I fjerde kvatal 2020 økte de salget med seks prosent, justert for valuttaendringer var netto salgsøkning på 15 prosent skriver Volvo CE i en pressemelding.

Markedene i 2020

Året 2020 førte til en bratt kurve nedover i starten av pandemien på vårparten. Etterspørselen begynte å bedre seg i andre halvdel. Til og med november hadde både det europeiske og nord-amerikanske markedet sunket med 14 prosent, Sør-Amerika økte med 12 prosten takket være det Brasilianske markedet. Så har vi Kina da. Myndighetene der sprøytet inn stimuleringspakker som gjorde at markedet økte med 28 prosent, mens Asia som helhet sank med seks prosent.

Ned og opp med ordre

I fjerde kvatal økte Volvo CEs ordre med 31 prosent, i Europa økte det med 20 prseont, i Nord-Amerika økte det med 18 prosent og i Sør-Amerika økte det med 18 prosent. I Asia økte ordrene med 39 prosent, godt hjulpet av Kinas stimuluspakker.

Kilde: Pressemelding: Volvo CE

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.085