23948sdkhjf

Ny vri fra Irland: Særegen og smidig ordreplukktruck

Combilift har lansert en ny variant av sine leddede gaffeltrucker Aisle Master som er kjent for å kunne operere i smale reolganger. Aisle Master OP er konstruert for stående fører som kommer seg enkelt av på, og den nye trucken skal derfor egne seg godt til ordreplukk.

Med sin lange nese, der mast og foraksel er adskilt fra resten av trucken, ser truckene til irske Aisle Master definitivt annerledes ut enn det man er vant til. Men det skal ikke lange demonstrasjon til før trucken viser frem sine sterke sider. Den leddede konstruksjonen gjør at den kan arbeide i reolganger ned i bare 1,6 meter. Trucken ble første gang lansert på det norske markedet i 2004, og har til nå vært tilbudt i en elektrisk utgave, med forbrenningsmotor og en fryseromsutgave med kabin – alle for sittende fører. I tillegg har Combilift også utviklet en stabler for gående fører.

Fra 1.500 til 2.500 kilo

Den største forskjellen fra de konvensjonelle Aisle Master er at den nye OP-modellen (Order Picker) er konstruert for stående fører. Plattformhøyden på bare 280 mm gjør adkomst fra begge sider enkelt, noe som selvfølgelig bidrar til økt plukkeffektivitet.

Aisle Master-OP kan operere i reolganger ned i 1.650 mm bredde og er tilgjengelig med løftekapasiteter fra 1.500 til 2.500 kilo og løftehøyder på opptil 12,1 meter.

I leddet er det et patentert kjedestyringssystem som gjør at trucken kan artikulere mer enn 205 grader, som sammen med innebygd drivmotor i frontakselen skal sikrer drift i smalgang.

En multifunksjonell og programmerbar joystick i førerhuset er justerbar slik at plukkere i alle størrelser skal oppnå best mulig ergonomi og arbeidsforhold. Sensorer i plattformgulvet registrerer førerens tilstedeværelse og kobler automatisk inn parkeringsbremsen når føreren går av trucken for å utføre plukk.

Aisle Master OP betjenes stående ved hjelp av pedal, ratt og en justerbar joystick. Foto: Combilift

Importeres av Materialhåndtering

Her i landet er Combilift først og fremst kjent for sine fireveistrucker som tilbys opp til 25 tonn. Jørund Woll, daglig leder for den norske importøren Materialhåndtering AS, opplyser at de opp gjennom årene har levert noen konvensjonelle Aisle Master til norske kunder, men legger ikke skjul på at selskapet først og fremt konsentrer seg om Combilifts brede program av fireveistrucker opp til 25 tonn, i tillegg til den irske produsentens straddle carriers.

Kilde: Combilift

Artikkelen er en del av vårt tema om Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11