23948sdkhjf

Starter med resirkulering av skip

Statsforvalteren i Møre og Romsdal har gitt Green Yard Kleven i Ulsteinvik tillatelse for resirkulering av skip.

Med det nyeste tilskuddet av forretningsområde, blir Green Yard Kleven det eneste verftet i Norge som kan håndtere hele livsløpet til skip. Fra nybygg, reparasjon, ombygging og til slutt resirkulering av skip. 

Innkjøp av maskinpark

Verftet skal nå bygges ut slik at det tilfredsstiller alle krav. I tillegg skal det bli en mest mulig strømlinjeformet resirkuleringsprosess, som også skal ivareta sikkerhet og miljø. Det skal bygges ut dedikerte områder til blant annet sanering, lagring og klipping i tillegg til innkjøp av maskinpark.

Dette er allerede nøye planlagt, og neste steg nå er selve utbyggingen og oppstarten.

-I slike prosjekt skal ofte deler av skip demonteres og bli til avfall, samtidig som splitter nye seksjoner og delar skal bygges. Nå kan vi utføre hele operasjonen på verftet vårt på en trygg og sikker måte både for miljøet, de ansatte og kundene våre, sier Hans Jørgen Fedog, konsernsjef i Green Yard Group.

- Det vil også bli behov for nye underleverandører og samarbeidspartnere når resirkuleringen kommer i gang. I tillegg er verftet rent geografisk plassert i nærheten av mye tonnasje som har behov for resirkulering, noe som kan bidra til kort transport for kunder og enkel avlevering, legger han til.

Må øke kompetansen

- Våre ansatte vil få opplæring spisset mot resirkulering av skip, både gjennom kurs og gjennom samarbeid med søsterverftet Green Yard Feda, som driver med resirkulering av skip fra før.

Kilde: Green Yard

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079