23948sdkhjf

Norscrap West skal destruere Helge Ingstad innen årsskiftet

Huggingen av fregatten Helge Ingstad starter i august og skal være ferdig innen årsskiftet.

Forsvarsmateriell har tildelt Norscrap West AS oppdraget med å destruere fregatten «Helge Ingstad». Arbeidet skal gjennomføres i Norge ved selskapets anlegg på Hanøytangen på Askøy.

Fire norske leverandører har konkurrert om oppdraget.

Les også: Skrap på første klasse

Les også: Monumental resirkulering på Vats

-Vi er tilfredse med kontraktsinngåelsen for destruksjonen av fregatten «Helge Ingstad». Vi har stilt strenge krav til gjennomføringen av destruksjonen, og ivaretatt både miljømessige aspekter og sikkerhetsmessige hensyn. Etter en samlet vurdering var det Norscrap West AS som var den av tilbyderne som hadde det mest fordelaktige tilbudet, sier teknisk direktør i Forsvarsmateriell Jonny M. Otterlei.

Kontrakten for gjennomføringen av selve destruksjonen er på cirka 60 millioner kroner. Det forventes å tilkomme salgsinntekter av metallet på flere millioner kroner som vil bidra til å redusere samlet kostnad for forsvarssektoren.

Det er lagt opp til at destruksjonen skal være ferdig innen utgangen av 2021.

Norscrap West AS
Ble etablert 2. Januar 2002 og har som mål å behandle og gjennvinne alle typer stål og metaller. Selskapet er 100% eiet av Hellik Teigen Group. Selskapet, med sine 35 årsverk, har hovedbase på Hanøytangen på Askøy ved Bergen. Ved avdelingene i Rådal (Bergen) og Mongstad (Lindås) har vi mottaks- og omlastingsanlegg for stål og metaller.

Kilde: Forsvarsmateriell / Norscrap West AS

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125