23948sdkhjf

Trøndelag: To nye tunneler under planlegging

Trøndelag fylkeskommune skal utarbeide reguleringsplan for to nye tunneler på fylkesveg 6312 Roansveien i Åfjord kommune.

Tunnelene ligger mellom Hellfjord og Roan sentrum. Planleggingen skjer i samarbeid med Åfjord kommune, og to representanter fra Roan deltar i arbeidet.

Beskelandstunnelen starter i Hellfjord og blir ca. 1100 meter lang. Roantunnelen starter i Beskelandsfjorden og blir ca. 1350 meter lang. Mellom tunnelene blir det ny veg, og et kryss der skal sikre adkomst til fastboende og hyttefolk ved Beskelandsfjorden. Utformingen og utstyret i tunnelene blir likt det som er i Måvik- og Berfjordtunnelen. Strekningen mellom tunnelene får belysning. Målet er at dagens veg skal opphøre å være offentlig veg.

Varslet areal blir stort

Flere forhold gjør at omfanget av varslet areal blir stort:

  • Det er en utfordring å finne et område på Hellfjord-siden der fjellet er trygt nok å kunne arbeide med i startfasen av tunnelarbeidet.
  • Det må avsettes lagerplass for de store overskuddene av steinmasser, enten for permanent eller midlertidig lagring. I oppstarten av planarbeidet settes det av lagringsplass både mellom tunnelene og i hver ende av anlegget.
  • Tidlig i planprosessen er det vanskelig å bestemme nøyaktig hvor uttrekket for overflatevannet skal gå.

Alt areal skal ikke tas i bruk, men avsatt område signaliserer at noe skal foregå innenfor avgrensingen. 

Kilde: Trøndelag fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094