23948sdkhjf

Birte Almeland: Ny eiendomsdirektør i SiO

– Med studenter som målgruppe kommer vi til å bli utfordret enda mer på å bygge bærekraftig fremover. Det både motiverer og forplikter, sier Birte Almeland som i januar tiltrådte som ny eiendomsdirektør i Studentsamskipnaden SiO.

Almeland kommer til SiO fra stillingen som direktør for Veidekke Bygg Forretningsområde Vest. Hun har med sine 27 år i Veidekke bred ledererfaring og kompetanse innen prosjektutvikling og prosjektledelse av ulike typer byggeprosjekter.

Fokus på bærekraft

– Jeg er veldig glad for å få jobbe med studentboligbygging og bidra til en viktig samfunnsoppgave. Med min tidligere erfaring innen prosjektledelse og eiendomsutvikling, er stillingen som eiendomsdirektør i SiO midt i blinken, sier Almeland som er utdannet sivilingeniør og har erfaring blant annet med både OPS-kontrakter og samspillskontrakter.

Bærekraft er et viktig tema for henne. Almeland har kompetanse innen utvikling av klimanøytrale bygg og har tidligere ledet innovative prosjekter med ambisiøse mål for klimareduksjon innen materialer, energi og byggeprosess.

– SiO er en stor og profesjonell aktør som satser på grønn boligutvikling blant annet gjennom byggeprosjekter i massivtre og fossilfrie byggeplasser. Med studenter som målgruppe kommer vi til å bli utfordret enda mer på å bygge bærekraftig fremover. Det både motiverer og forplikter sier Almeland.

Lisbeth Dyrberg, adm.direktør i SiO, er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi har store forventninger til Birte, og mener hun er rett person til å utvikle eiendomsavdelingen videre med implementering av nye teknologi- og klimakrav, økt kompleksitet og en større studentboligmasse, sier Dyrberg.

8.600 studentboliger og 500.000 kvm bygningsmasse

SiO leverer velferdstjenester til 71.000 studenter i Osloregionen og tilbudet inkluderer 8.600 studentboliger. Med 500.000 kvadratmeter eiendomsmasse er SiO en stor aktør innen utvikling, drift og forvaltning av eiendom. I løpet av de neste årene skal SiO bygge ytterligere 1.500 nye boliger, og investere for rundt 1,5 milliarder.

For øyeblikket har SiO flere prosjekter i reguleringsfase og ti pågående rehabilitering- og nybyggprosjekter. SiO er og vil være en aktør som setter tydelige spor når det gjelder eiendomsutvikling og eiendomsdrift – lokalt i Oslo og nasjonalt – for fremtidsrettede studentboliger. Blant prosjektene som ferdigstilles i 2021 er rehabilitering av Pilestredet 31, ombygging av Gjerdrums vei 10 og nybygget Blindern Studenthus.

Opphav og kilder: SiO

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094