23948sdkhjf

Kjører semi: Lena fra Klepp

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Vi kjørte hjem i convoy med åtte vogntog”

  • Sjåfør: Lena Rødder Bø
  • Bosted: Klepp
  • Kjører: Stort sett Stavanger - Bergen, med noen avstikkere innimellom.
  • Bil: En ganske ny Scania 730S
  • Lena har kjørt lastebil siden 2017, og kjører i dag for BB Transport.
  • Instagram: @lenarbo_trucker

“Det var nok min far som inspirerte meg til å bli yrkessjåfør. Han har kjørt så lenge jeg kan huske. Jeg er nær oppvokst i en lastebil, og når de fleste mannfolkene i familien kjører lastebil, og jeg får en stefar som kjører, så ble det bare til at jeg også havnet i det.
Jeg stortrives i yrket, og kunne ikke tenkt meg å gjøre noe annet. Friheten en føler, mestringsfølelsen en får daglig, og alt en får se og oppleve. Det er noe for seg selv.

En spesiell opplevelse var da vi var tre biler som lastet hver vårt last på Killingøy i Haugesund, som skulle avgårde med verdens andre største transportfly (Antonov 124) fra Sola flyplass. Dette var stort for alle som var involvert.

Da vi kom til flyplassen måtte last, biler og oss sjåfører gjennom kontroller. Det tok et par timer fra vi ankom utsiden av flyplassen, til vi var på innsiden. Men på grunn av tekniske problemer så ble flyet forsinket to dager. Bilene ble låst inne på flyplassen, i påvente av at flyet skulle komme. Dette får å unngå å måtte gå gjennom alle kontroller en gang til.

Tidlig på julaften kom flyet, og med nydelig vær ble det en fin dag på flyplassen. Alt var en ubeskrivelig opplevelse, og jeg er så glad at jeg fikk være med på det. Flyet var massivt. Vi fikk stå nært holdt når det landet. Det var spesielt å stå på siden mens det manøvrerte seg rundt på flyplassen. Og helt utrolig å rygge under bakenden på dette massive flyet for å losse med kraner helt bak ved haletuppen.

Jeg har aldri følt meg så liten i en semi før. Men det var veldig spennende. Vi parkerte bilene opp ved siden av flyet etterpå og knipset noen bilder. Det var enormt. På grunn av corona fikk vi ikke se inni, men det vi fikk sett av lasterommet var noe spessielt og kult det også.

En annen spesiell opplevelse jeg husker er fra november 2017. Jeg og en kollega skulle ned til Göteborg havn for å hente hver får 40ft container med fyrverkeri som skulle til Kristiansand. Dette var jo ikke så lenge etter jeg hadde fått lappen. På veien fikk vi et skikkelig vinterføre som endte med vi måtte parkere litt før vi fortsatte nedover. Jeg var veldig stresset da dette var mitt første møte med glatte veier. Når vi omsider kom ned til Göteborg, så var det helt utrolig å få oppleve den havna. Snakk om stort anlegg. Det var kølapper og venteplasser som nesten minner om en ferjekai. Langbeinkranene som kjørte rundt og over bilene, nei det var skikkelig kult å oppleve.

Kollegaen min ble dessverre påkjørt av en annen semi der nede på venteplassen, og måtte kjøre hjem til Norge med litt smadra hytte på passasjersiden. Det var også veldig gøy å kjøre hjemover i convoy med åtte vogntog.

I hverdagen er det viktig for meg som sjåfør å ha et godt samhold blant kolleger og kunder, da dette skaper trivsel og samarbeid. Når jeg kjører så sitte jeg stort sett i telefon med flere andre kollegaer. Ellers går det i all slags musikk.

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094