23948sdkhjf

Vögele-utleggere på gokartbane

Oppdraget med å asfaltere gokartbanen til gokartprodusenten Rimo hadde utfordringer som krappe svinger og alternativ asfaltlogistikk.

Rimo Germany er en av verdens ledende produsenter av elektriske og gassdrevne gokarter og når de skal bygge sin egen bane utenfor sitt nye hovedkvarter skal det være en bane det svinger av, selvsagt.

Det er Wirtgen Groups utleggerseksjon Vögele som har sendt ut en pressemelding hvor de forklarer om deres system Pivot Steer som gjør det mulig for utleggerne på hjul å mestre smale svinger, som det jo er nok av på en kartbane.

Prosjektet fant sted i Hemer, i Tysklands Nordrhein Westfalen. To Vögele Compact Class-utleggere av typen SUPER 1303-3i på hjul leverte det som riktig nok beskrives som et presisjonsarbeid over en avstand på nøyaktig 391,49 m med syv hårnålssvinger med et kryssfall på opptil 20% med bredde på 5,2 til 9,5 m.  På de bredeste punktene brukte asfalteringsteamet også SUPER 1803-2 Universal Class utlegger. 

En viktig faktor på slike type jobber er at understellet har hjul. Når man skal asfaltere smale svinger er det fordel å styre med høy presisjon og 6x4 drift betyr at de alltid har grep. To pneumatiske bakdekk og fire forhjul montert på boggier jevner også ut uregelmessigheter.

Den tyske entreprenøren Ossenberg  Aufbereitung,  Straßen- und Tiefbau  GmbH (ja det er firmanavnet) fikk opdraget.

Vanskelig asfalttransport

Å levere asfalt var en utfordring siden det var umulig for store lastebiler å kjøre rundt på banen, så en  Vögele  MT 3000-2i Offset materialmater ble plassert på et gunstig sted, nær inngangen, hvor den var i stand til å motta materiale fra lastebilene. Så snart de to SUPER 1303-3i-maskinene jobbet innenfor rekkevidde av MT 3000-2i Offset, brukte materialmateren sitt svingbare transportbånd til å overføre blandingen til materialhopperne til utleggerne. På alle andre punkter ble asfalten overført til hjullastere som deretter transporterte den til utleggerne.

Kilde: Pressemelding fra Vögele

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078