23948sdkhjf

Retro: En strek i regningen

MAI 1993:
Etter innføringen av EAN-systemet i Norge var ID- og merkesystemer i fokus som aldri før.

 

På detaljistsiden hadde antall brukere av strekkoder økt fra 8 i 1983 til 1.700 i 1992, og antallet leverandører som utstyrte varer med EAN-kode hadde i samme tidsperiode økt fra 188 til 2.200. I innledningen ble det minnet om at logistikk-kjeden både består av en varestrøm og en informasjonsstrøm og at begge er like viktige. Likeledes ble det presisert at en forutsetning for at strekkodesystemet skal fungere effektivt er at alle varer er merket og at koden følger hele kjeden. Derfor ble det påpekt at det var svært viktig at produsenten merket alle varene sine.

Gjennom flere artikler ga bladet potensielle brukere en bedre innsikt i hvordan man kan nyttiggjøre seg systemene på en best mulig måte. Flere leverandører av systemer for datafangst ble også presentert.

Andre saker fra Logistikk & Ledelse nr. 4-1993:

 

Logistikkpris til NTH-professor

LOGMAs Logistikkpris ble tildelt professor Asbjørn Rollstadås ved NTH.

Prisen ble innført i 1989 og ble gitt til personer eller bedrifter som enten hadde bidratt til nyvinninger og utvikling innen MA/logistikk, og eller økt forståelse, økt kompetanse eller hadde oppnådd betydelige gevinster.

Tidligere prisvinnere var BI-professor Göran Persson, Televerket og adm. direktør Olav Volldal i Kongsberg Automotive.

Prisgunstig kassevogn

Bertel O. Steen AS lanserte en spesialmodell av den velkjente kassevognen Mercedes-Benz 208D.

208D Nordic skulle kjempe i et marked som var dominert av rimelige japanske merker, men med en pris på bare 169.550 kroner hevdet salgssjef Jan Steinar Jensen at bilen hadde utstyr og kvaliteter som vanskelig kunne matches av konkurrentene.

– Den anerkjente kvaliteten til Mercedes-Benz gir ofte kjørelengder på mer enn 500.000 kilometer. Dette gir både trygghet og lave driftsomkostninger, uttalte Jensen.

Kilde: Logistikk & Ledelse nr. 4-1993

KLIKK for alle artikler i Logistikk & Ledelse RETRO.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109