23948sdkhjf

Helse Møre og Romsdal: Anbefaler sidestilte entrepriser - utlyser 26 anbud

Basert på en totalvurdering av pris, marked og risiko, anbefaler adm. direktør Øyvind Bakke at styret i Helse Møre og Romsdal skal vedta en gjennomføringsmodell for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal som innebærer sidestilte entrepriser.

– Jeg er fornøyd med at vi har kommet godt i gang med å lyse ut nye konkurranser. Det er avgjørende for å sikre framdriften og realisering av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Anbefalingen til ny gjennomføringsmodell vil sikre nødvendig fremdrift og bygging av akuttsykehuset på Hjelset, uttaler Bakke på nettsidene til Helse Møre og Romsdal

Vil sikre god konkurranse

Kontraktsstrategien som blir lagt frem for styret omfatter både store og små entrepriser. Det legger til rette for at prosjektet kan trekke til seg et bredt spekter av aktører for å sikre god konkurranse. De fem første entreprisene er allerede ute i markedet der første steg er å få om bord prosjekterende og arkitekter.

Flesteparten skal være kontrahert i løpet av 2021

– Prosjektet legger opp til et effektivt kontraheringsløp der storparten av entreprisene for akuttsykehuset på Hjelset er kontrahert i 2021. Vi ser frem til dialogen med markedet og til å motta tilbud fra aktører som vil bidra til at befolkningen på Nordmøre og i Romsdal får et fremtidsrettet og godt sykehustilbud, sier Heidi Nilsen, leder av prosjektstyret for SNR.

Ulik størrelse på entreprisene

Størrelsen på entreprisene er vurdert ut fra de ulike markedssegmentene prosjektet ønsker å nå, og opp mot markedets fagvise spesialisering. Grunnentreprisen kan for eksempel være aktuell for flere små og mellomstore entreprenører lokalt og regionalt og byggestart er planlagt til tidlig i juni. Råbyggentreprisen til være aktuell for større entreprenører med planlagt oppstart i august. Foreløpig inndeling av entreprisene og tentativ plan for utlysing av disse er:

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094