23948sdkhjf

Avklaring om bygging kan komme i mars: Neste rv.7-etappe godkjent

Reguleringsplanen for neste etappe av rv. 7 etter Sokna-Ørgenviika er nå godkjent i begge kommuner.

Planen omfatter fire kilometer av rv. 7 fra Ørgenvika i Krødsherad kommune til Lindelien i Flå kommune. På en del av strekningen i Krødsherad er det planer om å bygge en tunnel på om lag en kilometer. Ellers vil vegen følge dagens trase langs innsjøen Krøderen, melder Statens vegvesen.

Kan få avklaring i mars

Rv 7 Sokna-Ørgenvika mellom Ringerike og Krødsherad åpnet sommeren 2014. Når strekningen Ørgenvika-Lindelien kan komme til bygging er ennå usikkert, men det kan få en nærmere avklaring når ny NTP legges fram i mars i år.

Rv 7 Ørgenvika-Lindelien ligger foreløpig inne med. en ramme på 300 millioner kroner i inneværende periode, men det er ikke tildelt budsjett for gjennomføring. At begge vertskommunene nå har sagt ja til Statens vegvesen sitt forslag til reguleringsplan er en milepel.

Det er også et stort skritt videre for realisering av vegstrekningen, som i dag har markert standardsprang ved overgang fra den nye vegen fram til Ørgenvika. Planen vil gjøre vegen mer trafikksikker og utbedre vegens tekniske tilstand, bla forbi Miganberget som er utsatt for stensprang og isproblemer.

Savner hensyn til Vegpakke Hallingdal

Flå kommunestyre påpeker i vedtaket at vegstandarden burde vært enda bedre og mer framtidsrettet, og savner tydeligere hensyn til en ev Vegpakke Hallingdal som det er arbeides med å få aksept for Rv 7 som hovedveg i NTP.

 

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.082