23948sdkhjf

Peab: Bygger barne- og avlastningsboliger i Tromsø

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Tromsø kommune om å bygge Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger. Prosjektet er en totalentreprise og kontraktsummen er på 90 millioner kroner ekskl. mva.

Sommerlystvegen barne- og omsorgsboliger blir boliger for barn og unge med alvorlige funksjonsnedsettelser eller som av andre årsaker har omfattende omsorgsbehov. Det vil bestå av både korttidsboliger, faste boliger og fellesarealer, opplyser PEAB.

– Vi har jobbet lenge med å lande denne avtalen og er derfor svært glade for kunne å gå i gang med arbeidet. Dette er et viktig og etterlengtet bygg i Tromsø, og som en lokal samfunnsbygger er vi spesielt glade for slike prosjekter som betyr så mye for brukerne, sier prosjektsjef Morten Andreassen i Peab Bjørn Bygg.

Kontraktsignering Peab og Tromsø kommune. Fra venstre: Arild Østgård, adm. direktør Peab Bygg Norge; Karin Rendahl, prosjektleder Tromsø kommune og ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø kommune. Foto: Peab

Massivtre og BREEAM-sertifisering

Barne- og avlastningsboligene, med et BTA på 2.083 kvm, skal bygges i massivtre og det er lagt vekt på høye kvaliteter i prosjektet for å skape trivsel for brukerne av bygget. Det vil være utstrakt bruk av synlige trematerialer og robuste løsninger som skal tåle hard bruk. I bygget blir det også en svært påkostet velværeavdeling som skal gjøre det hyggelig for brukerne.

– I tillegg blir dette det første kommunale bygget i Tromsø som skal miljøsertifiseres etter BREEAM. Det er et tilleggsaspekt ved prosjektet som vi synes er veldig positivt, sier Andreassen.

I dag står det en gymsal på tomta. Arbeidene med å rive denne starter i løpet av mars og Peab Bjørn Bygg forventer å overlevere de nye barne- og avlastningsboligene i september til neste år.

Opphav og kilder: PEAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047