23948sdkhjf

Anleggsarbeidet med "tvillingbrua" over E6 er i gang

Park & Anlegg bygger ny parallell bru på rv.22 over E6 på Årum.

Når byggherre Statens vegvesen skal bygge ny parallell bru på riksvei 22 i Fredrikstad like ved Sarpsborg blir det først bygget ny gang- og sykkelvei og midlertidig rundkjøing på Årum.

Anleggsarbeidet, som er en del av Bypakke Nedre Glomma, startet i slutten av februar, og det er skiltet nedsatt hastighet på strekningen. Det er Park & Anlegg som har jobben.

Nytt overvannsystem

– På vestsiden av brua er vi allerede i gang med å legge ny overvannsgrøft med kummer og rør langs riksvei 22 fra Kilevoldveien til Vardeveien. Når det nye overvannsystemet er ferdig, skal vi bygge ny gang- og sykkelvei på strekningen, opplyser byggeleder Lars Frode Christiansen i Statens vegvesen.

Midlertidig rundkjøring

– I mars skal vi bygge ny midlertidig rundkjøring ved av- og påkjøringsrampen fra E6 i retning nordover på østsiden av Årum bru. Da blir det anleggsvirksomhet og nedsatt hastighet på rampene, men vi forventer ingen større trafikkproblemer, sier Christiansen. 

Pendlerparkeringen blir stengt

Innfartsparkeringen på Årum blir stengt fra 15. mars til sommeren 2022. Når prosjektet er ferdig, kommer en ny og større innfartsparkering her. I mellomtiden må pendlere benytte andre parkeringsplasser i nærheten.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109